Perurail naar Aguas Calientes
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
15 Februari 2008 | Peru, Aguas Calientes
Snel een ontbijtje... en dan een tuk tuk bestellen. Het station is vlakbij... maar de weg zit vol gaten en kuilen en ze zijn er ook mee bezig dus kan ik niet met die hutkoffer van mij erdoorheen! Echt waar!
Ben om 07.50 op het station. Mooi. Waar moet ik zijn... er staan gelukkig niet zo heel veel mensen dus ben snel aan de beurt. Maar ik mag niet naar binnen.... mijn trein is de volgende... om 09.15 uur. Wat?? Fuck das pas over ongeveer 1,5 uur. Jeetje had ik dus nog even in bed kunnen blijven liggen.... ;o(
Nog maar een kopje koffie scoren dan, sigaretje erbij, weer tig keer Nee zeggen tegen alle verkopers en een dik uurtje later weer in de rij gaan staan. Nu zijn er veel meer toerisiten en het wordt dan ook dringen.
Maar helaas .... mag er weer niet door. Kut wat is dat toch hier... grrrr... ga weer even zitten. Deze keer pal naast de ingang dat als het moet.... ik zo naar binnen kan rennen hahahah. De trein gaat weer rijden en dan komt de "conducteur" mij zeggen dat de volgende echt mijn trein is. De Backpacker classe. Fijn dank je wel. Ticket gecontroleerd en ik mag inderdaad naar binnen.
Nog geen 10 minuten later komt inderdaad de trein binnenrijden. Alle verkopers langs de rail grijpen hun knapzakken en gaan op hun vaste plekjes langs de rail staan zodat ze zodra de trein stilstaat meteen hun waren aan de man kunnen brengen. Ik ga op platform A staan (mijn wagon) en wacht tot ik naar binnen kan. Ijdele hoop natuurlijk... want ook dit is mijn trein niet. Begin nu toch lichtelijk een beetje te balen van al die "valse" info. Geloof dat het perronmeisje het in de gaten heeft en roept haar chef erbij.... om mij te vertellen dat de trein die er nu staat NIET de Backpackers classe is maar een andere. Ze lopen een beetje achter op schema. De volgende die over 10 minuten komt is ECHT de mijne. Nog even geduld ajb.... ja hij komt echt... en ik hoor m inderdaad in de Walky Talky vragen hoe laat de machinist denkt binnen te rijden.... 10 minuten! Ja ja....
Goh het is niet te geloven, maar 10 minuten later komt mijn trein (Perurail... Backpackers classe) dan ook echt binnenrijden. Wagon A weer opzoeken, stoel 4 ... helemaal voorin ... maar de steward helpt me met mijn hutkoffer dus hoef ik dat kreng niet helemaal door de wagon heen te slepen.
Heb de laatste lege stoel in de wagon en we kunnen richting Machu Picchu. Iedereen is een beetje uitgelaten ondanks de vroegte. Word er zelf ook weer een beetje vrolijk van. Tegenover me zit Fadi (uit Libanon maar woont op de Canarische Eilanden) en naast me zit zwitserse Bernhard uit Bern. Gezellig aan de klets geraakt en voor we het weten rijden we 1,5 uur later Aguas Calientes binnen.
De koffer weer uit de trein laten hijsen en op naar een taxi om naar het hotel te gaan. Maar dan begint het te miezeren en is het eerst even schuilen. Bij de ingang van het station .... de hekken...is het een gekkenhuis van iedereen die zo snel mogelijk een kaartje voor de bus van Machu Picchu wil hebben, een taxi zoekt, verkopers die hun waren willen slijten en gewoon toeristen die willen schuilen en een droog plekje zoeken op de markt die heel strategisch pal achter het station ligt hahahaha.
Ik duik onder de enige "droge" parasol naast Jack en zijn vader. Biertje? Ach ja wat maakt het ook uit... tis na 10.00 uur hahahaha.
Maar na een half uur is het droog, ga ik richting de taxi en zij richting de bus. CU!!
Een militaire meneer helpt me naar het hotel lopen. Tis maar 5 minuten maar wel hier en daar bergopwaarts, brug over, dan nog een paar straatjes omhoog en ben ik bij de Inti Inn Wayñawayña. Maar daar zijn ze aan het verbouwen... dus mag ik weer met koffer en al, alle straatjes naar beneden naar de andere Inti Inn. Deze ligt pal aan de hoofdstraat (naam heb ik niet kunnen ontdekken..) en is echt een stuk moderner, mooier en beter. Thanx!! Maar heb wel kamer 502.... en dat is 10 trappen op ... tja :0)
Oke wat gaan we nu doen! Uhh... internet even checken? Nee eerst maar een broodje eten. Er zitten tig restaurantjes langs de hoofdstraat, dus het is een kwestie van uitzoeken... wel eerst alle obers die je buiten staan op te wachten omzeilen... en dan besluit ik neer te strijken bij "Dulce Gourmet". We beginnen met een cappu.... maar naar 20 minuten komt Veronica (de serveerster) verontschuldigend zeggen.... dat ze het niet voor elkaar krijgt. Of een koffie verkeerd ook goed is. Ach wat schattig... tuurlijk! Bestel ook maar meteen een pasta... want dat zal dan ook wel lang duren hahahaa!
Daarna even rondje lopen door het dorpje. Het is nl. net zo groot als het station zo'n beetje lang is. Dat is dan ook voor de verandering eens de spil van dit dorp en niet de Plaza. Hier en daar natuurlijk wat souvenirswinkeltjes... kleine kraampjes... wat internetcafe's, een kerkje, een cultureel centrum en heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel restaurantjes.
Terug naar het hotel maar... even wat warmers aantrekken want het koelt hier toch wel af. Ook mijn regenjas maar tevoorschijn halen... vandaar dat die dames in Ollantaytambo allemaal poncho's verkochten. Ze mompelden iets waarvan ik nu weet wat ze bedoelde.... "you need it in Machu Picchu"! Maar kan natuurlijk het hotel weer niet vinden. Er is maar 1 hoofdstraat en ik ben het hotel al weer kwijt... loop de hele straat naar boven... en kom dan uit bij "de hotsprings". Tuurlijk ... daar dankt het zijn naam aan... Heet Water.... en ik kan zelfs nog een badpak of bikini huren hahahaha nee dank je wel.
Oh ben iets te ver doorgelopen... zie het nu wel op de terugweg. Gelukkig! Eet daar maar meteen iets... want het is morgen echt vroeg dag. De eerste bus gaat nl. om 05.30 uur richting Machu Picchu. En daar wil (uh MOET) Bibanca inzitten ... kan me nu al verheugen op een zonsopgang op Machu Picchu. Oh niet vergeten... een lunchbox mee te nemen. Het ontbijt is pas vanaf 05.30 uur ... en dan ben ikke al weg!
Nou wat netjes... krijg de lunchbox mee als ontbijt dus het kost me ook nix. Klantenbinding hebben ze hier in ieder geval goed begrepen.
Nog heel even lezen... en dan vallen mijn ogen vanzelf dicht!
15 Februari 2008 - 14:20
Dop:
Dat gaat lekker, wat blijf jij rustig met die treinen.. wij hadden in Bangkok echt de 'zenuwen' toen er weer eens iets omgeroepen werd en iedereen begon te lopen.. GEEN IDEE wat ze zeiden maar uiteindelijk toch nog wel onze trein gehaald (omdat we een mannetje volgden wat zei dat ie wist welke trein wij moesten hebben, uh, is dat een beetje normaal NL-s? Nou ja, als je het maar begrijpt hihi)