4 x 4 jeeptour - dag 2
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
31 Januari 2008 | Bolivia, Sucre
Tanden poetsen, beetje water in het gezicht (want de douche ziet er bij daglicht niet echt aantrekkelijk uit...), mascara? Ach wat the heck.... laat maar.. hahahahha. Ik wil koffie!
Om 07.15 uur heeft Augustine dan ook de tafel voor ons gedekt. Dit betekent een thermosfles warm water, een paar stukjes stokbrood, dulce de leche (gatverrrrr!!!) marmelade, theezakjes en nescafé. Hmmm.... nou doe mij dan maar alleen een kopje koffie. Geloof dat ik nog wel ergens koekjes heb!
Oh ja nog een pakje cigarillos... wauw... die kosten hier zelfs 10 Bob!
Na het ontbijt weer de spullen op het dak van de jeep laden. Deze keer zorg ik er wel voor dat mijn inmiddels weer opgedroogde tas... onderop komt te liggen! Dan de gasfles en de reserveband er weer bovenop, touwen eromheen en we zijn weer klaar voor vertrek. Oh ja ook nog even de ramen schoon vegen..... proppen met zijn allen (Gaby voorin want die voelt zich niet zo lekkr) en we gaan weer fijn een stukje hobbelen :0)
Vandaag staan de Laguna Verde & Laguna Colorada op het programma. Omdat het zulk slecht weer is geweest en de zoutvlakt onder water staat, moeten we dus een alternatieve route rijden. In plaats van een mooi rondje... rijden we nu stukjes heen en weer... waaronder dus de Laguna's Verde & Colorada. Het "verde" heeft zijn naam te danken aan de kleur die ontstaan is door het arsenicum en koper dat in het meer zit. De "colorada" dankt haar naam aan de rode klei die in het meer zit en o.a. gebruikt wordt voor keramiek! Rustgevende omgeving, ook voor de 2e keer, maar dat maakt niet uit. Want met de zon fel aan de hemel schijnend en daardoor de blauwe luchten... maken dat we genieten van de omgeving.
De Baires hebben bedacht dat we gaan zingen. ... tsja... en dat het volgende nummmer moet beginnen met de letter waar het laatste nummer mee ophoudt. Alsof ik ga zingen... en al helemaal spaanse nummers ken. Niet dus... hoewel... ik weet er 2 hahaha en die zetten ze dan ook luidkeels in. Dit alles bij elkaar houden ze zo'n 2,5 uur vol :0)
We stoppen voor de lunch bij Laguna Colorada. Vandaag krijgen we pasta met komkommer, tomaat, worstjes en een ei voor de verandering. Dat gaat er wel in na zo'n NIET ontbijtje van vanmorgen hahahaha
Dan zie ik weer bekenden aan komen rijden. Dezelfde groep die ook in het hotel in Uyuni zaten en waar ik wat info vergaard heb. Hi Guys! Well look who is here! You should join us... we've got room left! Hahahahah zou t bijna doen. De Baires zijn gezellig maar ik kan niet met hen communiceren en ook al proberen ze af en toe iets te vertalen... als je een conversatie kunt volgen en mee kunt lachen om grapjes is het een stuk leuker. Maar nee dat kan ik niet maken ;o
Ik stap weer vrolijk bij de Baires in de jeep en we gaan naar Arbol de Piedre. Een rariteit van moeder natuur. Een steen die door de wind is uitgesleten tot de vorm van een boom. Oftewel de Boom van Steen. Paar mooie kiekjes gemaakt en weer hup die fijne jeep in. Mijn billen worden er niet beter van... begin al een beetje een ronde kont te krijgen. En heb trek in een kopje koffie. Dat zand en de ijlere lucht hier maken dat je dorst krijgt. De flessen water vliegen er dan ook doorheen.... wat weer leidt tot de nodig baño pitstops. Ene kant van de jeep voor de chica's en de andere kant voor de chico's!
Dan gaan we het Nationaal Park "Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa" in. Eerst onszelf in het bijgelegen betonhokje alias kantoor registreren, 30 Bob betalen en dan mogen we doorrijden.
Het eerste wat ons opvalt is het bord "Finale Campement". Hmmmm.... dit is toch niet toevallig onze slaapplaats voor vanavond of wel? Lijkt wel een oude militaire basis wat we ingereden zijn....ziet er een beetje onguur uit.
En ja we hebben geluk. Dit is ons hotel voor vanavond. Nog net geen duizend sterren hotel, maar we missen wel een paar ramen en ze hebben er alleen zonneenergie. Dus we kunnen nu een kopje koffie drinken, dan gaat Augustine aan de maaltijd beginnen... en daarna tja vroeg naar bed denk ik want we hebben geen licht etc.
Oke, tis maar voor een nacht. Waar slapen we? Kamer nummer 7. Ja .... en? Nee dat is het. Kamer nummer 7 heeft 7 bedden. Precies genoeg toch! Nee he.... nu moeten de chico's er ook nog bij vanavond.. en die snurken! Gaston is ook nog verkouden ... dat wordt wat!
Maar goed. Jeep weer uitladen, spullen in de kamer gegooid. Slaapzak vast klaar gelegd.. in t donker in die liner zien te komen is al een ramp... poging gedaan om het raam te dichten met een stuk karton en tape... dan waaien we vanavond tenminste niet van bed!
Toiletten gezocht.... gatverdamme... er ligt gewoon schimmel in de pot. Brillen ontbreken... en je moet na je boodschap ... met een smerige gele beker uit een nog smerigere blauwe ton water halen en dan doorspoelen. Te smerig voor woorden (Weet je nog Hannie in Nicaragua bij de grens naar Costa Rica? .... zoiets dus !!!!) Oke als je moet dan moet je... maar wel met je broek tot aan je oksels ongeveer opgerold en vooral niets aanraken! De watervrije handzeep staat dan ook pontificaal in het midden van de kamer voor iedereen die richting de baño moet. En de douche... die vergeten we maar helemaal. De geur vertelt je meer dan je weten wil :o(
Augustine heeft inmiddels de koffie klaar en daar make we gulzig gebruik van. De heren nemen gelukkig mate... anders was er niet genoeg nescafé geweest! Boehoe!
Dan nog maar een potje kaarten ... ze proberen me de spelregel uit te leggen van "Trucca".. maar het is onbegrijpelijk. Oke dan gaan we over tot "Pig"... kijk en dat ken ik wel. Gewoon ezelen op zijn Argentijns hahahaaha.
Dan tafel dekken (bordjes en bestek plaatsen) en dan kunnen we aanvallen op de verse groentensope. En daarna op een kippenpootje, gebakken aardappels en tomaat. En tijdens het eten wordt er over sex gesproken en ineens begrijpen we elkaar allemaal :0)
De andere "groep" is inmiddels ook gearriveerd en na nog wat heen en weer gekletst te hebben gaan we maar naar bed toe. We moeten r morgen nl. om 03.30 uur uit want we hebben een lange dag te gaan!
Maar ga nog 1 sigaretje roken buiten. We zitten zover van alles vandaan dat er een prachtige sterrenhemel is. Inclusief een hele duidelijke melkweg. Wauw... we zien het teken schorpioen, orion, de 3 maria's, het zuiderkruis, de "grijze" beer (grote beer = steelpannetje maar dan op zijn kop en 180 graden gedraaid)en vast nog veel meer tekens maar die ken ik niet :0) DEcht dit is zo gaaf om te zien...
Eenmaal in bed... pff.... het stelletje pubers zit Flab bang te maken dat er ratten zijn hier.. die doet dus voorlopig geen oog dicht en gilt de hele tijd zodra ze denkt dat ze iets voelt..., de heren vinden het nodig om om de beurt scheten te laten... Ohhh .... nog 1 dagje Bibanca... nog 1 dagje... :0)
31 Januari 2008 - 21:03
Reintje:
Hoi meissie, ben weer bij met lezen. Morgenmiddag heb ik de eerste overdracht in mijn nieuwe baan waar ik 1 maart ga beginnen. Spannend hoor.
Verders genieten we van je verhalen. En is Koos nog druk bezig met het bewerken van de laatste Paasfoto's die binnenkort op de site komen.
Vanavond Kat aan de phone gehad en gezellig bijgekletst. Dat Noordpoolverhaal klinkt ook spannend hoor?
Dikke knuffel, Reintje -
01 Februari 2008 - 08:55
Kath:
He schatje, wat een fantastische verhalen allemaal, op de toiletten en douches na dan!!
Gisteren inderdaad gezellig bijgekletst met Reinie, een helemaal rood oor gekregen........sorry Reinie. Willen jullie trouwens niet mee naar de Noordpool?? Zou super zijn!
Nou meid, even bijkomen van je jeep tour en dan kun je er weer tegenaan.
Dikke zoen, Kath