Punta Arenas - Torres del Paine
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
23 November 2007 | Chili, Punta Arenas
Uhum... boodschappen haal ik dus niet.. gelukkig is t zondag en zitten de winkels ook dicht. Goed excuus dus. Dan maar broodje eten en weer die fijne bus in. Tja dat wordt nu al weer iets minder. Ook al heb ik in Australie de hele dag in dat stomme ding gehangen... nu is t even genoeg weer... Gelukkig dat we 3 dagen in t park zitten en ver van alles weg zijn.
Om 11.00 uur vertrekken we dan met een tussenstop voor de lunch in Puerto Natales. Snel weer door anders komen we laat aan in t park. Zonde! Dus om 15.30 uur iedereen weer verzameld in de bus (ja Toekie ook) en door naar t zuiden. We zien door de ramen de grote bergtoppen met sneeuw al voor ons opduiken en dan opeens... ja daar zijn ze. De 3 welbekende toppen. Supermooi met t licht van de zon dwars door de wolken op de sneeuwtoppen. Daaronder loopt het langzaam af van bruingrijs naar het groen van t weiland waar we staan.
We zouden eigenlijk in een tent slapen maar dat is de refugio Lago Amargo (aan de rand van t park) geworden. We hebben een oud en nieuw gedeelte en er is niet genoeg plaats in t nieuwe gedeelte dus gaan we loten (Alejandra heeft Toekie en Epke heel lief geschreven... = Tuki en Epje). Reinie & Koos, Tineke en ik komen met zijn 4-en in t oude gedeelte terecht en delen een kamer met 2 stapelbedden. Gezellige oude bedoening. De douche en t toilet moeten we wel met de andere kamers delen en dat zijn er nog 6 (maal 4 personen per kamer) dus dat wordt dringen ´s ochtends en ´s avonds. Maar wel gezellig. Koffers erin proppen, slaapzak ophalen, bed opmaken (ik beland boven samen met Koos omdat Reinie en Tineke ´s nachts graag een wandeling naar t toilet maken. En eenmaal boven kom je niet meer zo snel beneden! Arme koos en ikke dus ;0)
We hebben nog even de tijd voor we aan tafel gaan dus gaan we een klein stukje lopen langs het meertje voor de deur. Schitternd uitzicht op de Torres en genietend van de mooie zwanen, schattige vogeltjes, guanaca´s die van de bergwand af komen rennen, paarden die lekker los lopen en hier en daar een verdwaald schaap. We hebben t zo slecht hier!
20.00 uur aan tafel. Lasanga! Heerlijk en dat terwijl we inmiddels met 2,5 groep zijn. Nog meer Nederlanders inderdaad en een paar Belgen. Is Luc ook niet meer zo alleen!
Tuurlijk drinken wij nog een glaasje Gato Negro voor we naar bed gaan en dan zet Koos de wekker op 07.00 uur. Voor morgen staat de Torres wandeling op de agenda en dat is een pittige klim van een uurtje of 4 bij elkaar. Heen alleen hè! Nu maar hopen dat ik eerder slaap dan Koosie.... want hij snurkt enorm! Please laat me eerder indommelen. Tis toch al zo gehoorig hier......
24 November 2007 - 19:02
Renata:
Hi Bianc,
ik wil ook geen kortere verhalen hoor, dus blijf maar lekker doortikken haha! Ik mis je verhalen als je een paar dagen uit de "lucht" bent. Het is elke keer weer feestje om je avonturen mee te beleven. Ben wel ontzettend benieuwd naar al je aankopen! Moest ontzettend lachen om je shopverhalen....Hier zitten we al helemaal in de kerstsferen, de Canadezen beginnen half november al met alles te versieren,dus de hele straat is hier al vrolijk verlicht 's avonds.
Ben erg benieuwd naar de Torres wandeling, kling erg pittig maar waarschijnlijk super gaaf!
Veel liefs, xxxx Renaat -
26 November 2007 - 11:36
Betty:
Hee Bianca,
Hoop dat je enorm aan het genieten bent van je (wereld-)reis. Is het een beetje wat je gehoopt had???? Ik heb zelf niet zoveel spannende verhalen :) dus mijn verslagen zijn sowieso lekker kort en bondig. Ik sta momenteel (telefonisch) in de wacht dus heerlijk momentje voor een reisverslag! Ben onlangs trouwens een man tegengekomen die geboren is in Chili, hele leuke man. Vroeg me af of alle mannen zo in Chili zijn?! Niet verkeerd dan. Maar gezien je verhalen geloof ik het niet....
Have fun en dikke zoen!
Betty -
28 November 2007 - 10:22
Charon:
Hi Bianca
Nee hoor wil ook geen kortere verhalen. Moest wel eventjes bij lezen was net twee weken in Thailand. Wat trouwens heerlijk was hoor. Veel bounty eilandjes gezien. Bestolen door apen die mijn zakje chips hebben gejat. En heerlijk weer wat wel een tegenvaller is als je terug komt hoor. Maar jouw reisverslagen zijn echt heerlijk om te lezen ga vooral zo door.
Moet volgende week al weer beginnen met werken. Zal wel heel erg wennen zijn. Maar hoe bevalt je reis tot nu toe behalve het vroege opstaan dan.
Dikke kus
Charon -
28 November 2007 - 20:41
Karin:
Hoi lief vriendinnetje !!
Ik ben het er helemaal mee eens...GEEN kortere verslagen...geniet elke keer met volle teugen, net alsof we er ook bij zijn !!! Hier gaat alles goed in het kikkerlandje, dan weer nat, dan weer droog....ach je kent het wel. Ben al Kerst spulletjes aan het kopen om straks de boel eens goed te versieren. De eerste keer dat ik een eigen Kerstboom heb in 5 jaar JOEPIEEEE
Dikke zoen meid en ben benieuwd hoe de klim was -
30 November 2007 - 16:32
Angela:
Leuk om je zo te volgen met wat je doet en waar je ben Het lijk dat je heel dicht bij ben zo Liefs Angela xxx