Lago de todos los santos - Reisverslag uit Puerto Montt, Chili van bianca housselt - WaarBenJij.nu Lago de todos los santos - Reisverslag uit Puerto Montt, Chili van bianca housselt - WaarBenJij.nu

Lago de todos los santos

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

23 November 2007 | Chili, Puerto Montt

Pff heb gisteren geloof ik iets te lang achter de computer gezeten om jullie allemaal weer op de hoogte te brengen van alles. Maar t is dan ook ontzettend leuk om alle reacties van iedereen te lezen. Stop daar vooral NIET mee!

En ik zal proberen om t iets korter allemaal neer te zetten... hhaahahaha sorry weet nu al dat dat niet gaat lukken dus moeten jullie maar of snellezen of hier een daar een stukje doorscrollen naar het volgende verhaaltje.

Om 9.30 uur staat de bus weer klaar om ons naar t National Park van Puerto Montt te brengen.

Dan gaan we een stukje wandelen en daarna het lago de todos los santos te bekijken. Santos zijn soort watervalletjes die ontstaan tussen de echte watervallen. De naam is dus eigenlijk (hoop dat ik t goed vertaal Adrienne) het meer van de watervallen. Mijn spaans gaat nog niet echt de goede kant op. Maar ja dat was me al verteld. Je kunt een Fries ook geen Limburgs aanleren. En mij dus geen chileens spaans!

Eerst een heel lullig wandelingtje van nog geen half uurtje. Maar we kregen ook 15 minuten om te plassen dus in totaal 3 kwartier de tijd om iets te doen. Ik ben dus weer niet verder gekomen dan t winkeltje aan de ingang. Hele mooie poncho van alpacawol gekocht. Sorry Reinie en Koos. Kon m echt niet laten hangen.. en jullie koffer zit nog steeds niet vol toch. Daarna weer verder doorgereden naar de "Lago....".

Volgens onze gids (deze keer een Japanner... dus weer geen local) vertelt ons dat we 2 wandelingen kunnen doen, 1 kleintje en een grote van dik een uur. Nou de laatste dan maar want we moeten de energie een beetje kwijt. Die lunchen zorgen ervoor dat de broek een beetje strak gaat zitten!

Heel leuke wandeling door stukje mangrove achtig bos, hier en daar een kleine klim over boomwortels en weer terug naar het beekje van de waterval om vervolgens weer rechtomhoog te gaan. Maar dat uurtje dat er voor staat is dus maar 22 minuten. Oke dan... dan ook die kleine er nog maar bij. Foto sessies gehouden en .... durf t bijna niet meer te zeggen... maar WEER iets ontzettends leuks gekocht bij de ingang (grote aardewerk schaal met vaasje voor nog geen € 20,-). De rest van de groep begint me ook al te kennen. Zodra er iets te kopen valt.... ja hoor bibanca staat al weer binnen. Ze zeggen t zelfs al van te voren. Heb je de winkeltjes al gezien Bianc?

Oke park gezien, weer op naar een koffiebreak. Haal bij lange na niet mijn dagelijkse verbruik hier! Dat doen we in Puerto Varas. Een veel leuker stadje dan Puerto Montt en ook minder vijandig en onaangename types op straat. En ook vele leukere winkels! Nee heb me ingehouden.... maar dat lag aan t prijskaartje ... niet aan de kofferruimte. Snel met zijn allen weer langs de pin en terug naar het hotel, dan kunnen we nog een hapje eten voor we straks weer naar het vliegveld moeten en we doorvliegen naar Puento Arenas. Wordt weer een lange dag en korte nacht! We vliegen nl pas om 22.40 uur.

Tineke en ik belanden in een leuk soort snackbar en tineke neemt een tosti en ik weer een broodje completos. En ja hoor weer snijbonen erop maar deze keer in combinatie met zuurkool. Denk dat een kookboek hier best wel eens een gat in de markt kan zijn! Maar t smaakt wel en t vult ook goed. Snel weer terug naar t hotel en dan spullen naar beneden brengen en op naar t vliegveld!

We hoeven daar gelukkig niet al te lang te wachten en kunnen na een dik uurtje al de lucht in. Zit naast een Chileense meneer die me de hele tijd in de gaten houdt of ik niet slaap. Doe een tijdje net alsof en dan heeft ie me in de smiezen. Vragenvuur wordt gestart. Waar kom je vandaan? Ben je getrouwd? Ben je alleen op reis? Hoe lang blijf je? Waar ga je nu naar toe? In Nederland zijn toch veel mensen gay? Echt wat moet ik met die man? Kan iemand me helpen? Oh dank je wel meneer de piloot... we gaan landen en dus ben ik van m af!

Brrrrr hier is t echt koud en t waait ook hard. Straks moet die wollen onderbroek nog uit de tas gehaald worden. Snel t busje weer in naar t hotel in Punta Arenas. Helaas zien we daar niet veel van want t is al donker als we rond 01.30 uur aankomen. Tja dan maar slapen en de wekker weer vroeg zetten om morgen boodschappen te doen voor Torres del Paine. Verheug me nu al!

Oeps Petra maakt me daar een smak in de gang met tas en rugzak en al. Tis ook zo´n groot hotel waar je makkelijk je kont kunt keren... NOT. Gelukkig heeft ze nix verzwikt of gebroken, waarschijnlijk alleen wel weer een paar extra blauwe plekken....

Oh batterijen opladen. Waar is mijn stekker nou? Niet nodig hier... we kunnen rechtstreeks inpluggen. Dat scheelt weer... hoewel ze heel zuunig zijn met stopcontacten hier. Daarnaast is het ook nog steeds wennen dat je het toiletpapier niet in de pot mag doen. Vergeet ik nog wel eens .... ´s ochtends hahahaha. En verder zijn ze ook gek op spaarlampen. Overal waar er eentje past, zit er ook eentje of ie nou te groot is of niet!

Voor nu .... trusten amigo´s en amiguita´s!

• 24 November 2007 - 00:26

Rachel:

Ben ik nog maar weer eens, ditmaal met een protest! Ik wil GEEN kortere verhalen! Het maakt niet uit dat ze lang zijn en dat je snel en veel typt, wij hebben hier alle tijd en als je eenmaal aan het lezen geslagen bent is het zo heerlijk en wil je niet meer stoppen.... Ben bij je 1 na laatste verslag en vind het jammer dat ik de komende tijd niet nog een inhaalslag kan maken!

Meer, meer, meer!!