Van Cuenca naar Guayaquil - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van bianca housselt - WaarBenJij.nu Van Cuenca naar Guayaquil - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van bianca housselt - WaarBenJij.nu

Van Cuenca naar Guayaquil

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

03 November 2007 | Ecuador, Cuenca

Gelukkig kunnen we vandaag iets uitslapen want we hoeven pas om 11.00 uur de bus in. Kunnen we mooi nog wat meepikken van de ¨allerzielen¨ markt zeg maar. Oh en een lunch scoren voor onderweg naar Guayaquil. En foto´s maken van de kerk, want gisteren waren we natuurlijk de camera vergeten!

11.00 uur vertrek naar Guayaquil dus en dan stoppen we rond 15.00 - 15.30 uur nog even voor een wandeling door het mangrovebos. Als het goed is kunnen we hier brulapen zien. Eerste stukje hebben we de krabbetjes gezien die ze hier vangen. Hoe ze heten... geen idee... maar ze zitten in de modder en de mannetjes zijn heel erg mooi gekleurd als een soort regenboog zeg maar en ze smaken errug lekker! We komen 2 jongens tegen op en motor met een aantal rijen krabben achterop. Ze leven nog en worden per 14 verkocht voor 5 dollar. Echt geen geld.

Met de bus een stukje verder gereden en toen er even uit voor de brulapen. Wel goed smeren natuurlijk want t stikt van de muggen daar .... en we hebben echt genoeg bulten. Op een gegeven moment... ssssssttttttt...... ze zitten verderop in de boom. En ja hoor 3 op een rijtje waarvan 1-tje met een kleintje. Snel foto´s maken en rennen naar de bus. Wat een kutbeesten zijn die muggen toch. Ze zitten echt overal... en t jeukt nu al als een gek.

Dan gelukkig aangekomen bij het hotel... krijgen we weer de hoogste kamer... 10 trappen... en geen lift. Arme ik met zware koffer. Gelukkig zijn latino´s een beetje macho mannen dus hebben Cezar en Mo de koffer naar boven gebracht. De schatjes!

En om 19.00 uur weer alle trappen naar benenden om te verzamelen voor t eten. Ietwat ongezellig hotel met tl verlichting maar wel weer heerlijke spaghetti gegeten. Daarna nog even op zoek geweest naar een pooltafel... maar er waren alleen maar disco´s open en rare clubs... waar de poolstok voor iets heel anders gebruikt werd! Tja dan maar een drankje in de de Bhamara Bar en een coronaatje besteld. Poging tot gesprek gedaan maar de muziek stond zo hard... je kon mekaar niet verstaan. Ach beeje kijken en weer als makke schapen achter Mo aan gehobbeld naar het hotel. Das t nadeel als je met meerdere mensen weggaat... je let niet meer op waar je vandaan komt en heen gaat en aangezien ik echt kan verdwalen op een vierkante meter... blijf ik dicht bij Mo in de buurt.

Oh wat gaan we nu doen? Vals briefje van 10 dollar teruggeven. Moeten we daar ook nog eens rekening mee gaan houden. Kan de munten nu al niet goed uit elkaar houden en dan ook nog eens elk briefje checken of t geen neppert is. Nou ja hoort er ook bij toch.

Morgen is het de Stiching van Cuenca dag, maar aangezien we hier in Guayaquil zitten en zij juist naar Cuenca voor het feest vertrekken is het hier errug stil. Kunnen we misschien wel weer een nacht doorslapen en eindelijk mijn boek uitlezen... dat scheelt nl. weer gewicht in de koffer hahahahaha

• 04 November 2007 - 10:36

Kim:

Wauw Bianc, mooie verhalen zeg, ben erg blij dat je je zo goed vermaakt...ik kijk uit naar de volgende berichten...veel liefs Kim

• 08 November 2007 - 13:55

Sandra:

Hallo daar!
    Wat een verhalen...ik kan het bijna niet bijhouden!
    Leuk om je zo te volgen.
    Ik verzuip bijna bij DSB....dus wie is er nu slim bezig!
    Pas goed op jezelf.
    xSan