Gauyaquil
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
04 November 2007 | Ecuador, Guayaquil
Om 9.30 staat iedereen alweer netjes opgesteld om de bus in te gaan en we een citytour van Mo krijgen door het centrum van Guayaquil. Op zich een havenstad en dat kun je ook zien en merken. We rijden langs de Malecon waar het standbeeld staat van Bolivar en ....ista (dat laatste kon ik niet goed verstaan en ook niet terugvinden ;0) Wel grappig om te weten is dat zij 1 groot Ecuador wilden. Bestaande uit Colombia, Venezuela, Peru, Bolivia en Ecuador. Dat is ook voor 5 jaar gelukt en daarna kwam er weer een egostrijd en vielen de landen weer uiteen. Alleen aan de vlaggen van Ecuador, Bolivia en Colombia kun je het nog zien. Ze hebben allemaal dezelde kleuren alleen het wapen verschilt per land. Zo toch weer een stukje geschiedenis op de vroege morgen.
Daarna stopt de bus en mogen we gaan beginnen aan een klim van 450 trappen om bovenop het heuveltje een fantastisch uitzicht over Guayaquil te hebben. Gelukkig hebben ze de treden genummerd dus kun je goed zien hoe ver je bent en hoeveel je er nog moet! Tuurlijk ben ik als eerste boven en Frans en Margot maar zeuren dat ik lui en een rokertje ben! Tssuh! Minder zeiken en gewoon doorlopen!
Oh het waren stiekem wel 452 treden..... gemeen hoor die extra 2!
En toen nog door de vuurtoren en in en inderdaad dan kun je over de hele stad heenkijken. Snel weer insmeren tegen de zon want die begint toch weer fel te branden en dan weer 452 treden naar beneden rennen. Kijk zo komen we nog eens aan onze fitness op een dag. Ton je kunt trots op me zijn!
We lopen daarna de Malecon terug en stappen aan t eind weer in de bus. Spullen droppen, douchen en aankleden voor ons laatste gezamenlijke diner. Morgen vertrekken we naar de Galagagos eilanden en krijgt Cezar een nieuwe groep en ga ik door naar Chili om Reinie, Koos en Tineke op te wachten. Dus bonte avond qua diner, fooienpot ingezameld en Geert gaat speechen en dan kunnen we aan tafel.
Natuurlijk kunnen Frans en Margot het niet laten om voor de laatste keer te zeuren ... eerst over de fooienpot en daarna dat de wijn te koud was... echt Summum ze mogen op de zwarte lijst qua zeikers.
Rond hald 11 gaan we gelukkig weer richting hotel en ben ik van ze af. Snel koffer inpakken en dan kunnen we morgen de boot op. Zij zitten in een andere boot en varen gelukkig ook een hele andere route! Hiephoi!
Dus op naar de Galapagos eilanden en dan ben ik even 5 dagen ¨uit de lucht¨!
05 November 2007 - 08:31
Betty:
Goed gedaan hoor! Je bent natuurlijk wel de jongste :) xxx -
06 November 2007 - 09:29
Daan:
Vol bewondering alles gelezen en een beetje mogen beleven, super.
Dikke kus daan -
08 November 2007 - 14:20
Reinie & Koos:
Pfffffffffffff alles is ingepakt (denken we)de computers gaan uit en we komen d'r aan.
tot straks
Reinie & Koos -
11 November 2007 - 17:07
Gary:
looking good over there!
hou je haaks en genietze!
Gary -
12 November 2007 - 14:49
Karin:
Meis het klinkt allemaal geweldig en ik weet eigenlijk niet waar je de tijd vandaan haalt om al je belevenissen neer te pennen, maar ik vind het geweldig !!!!
Veel plezier met Reinie en Koos en Tineke!!