Allerheiligen
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
03 November 2007 | Ecuador, Cuenca
Morgen is allerzielen en overmorgen is eigenlijk de grote feestdag (de stichting van Cuenca) en dan is t echt feest.
Nou ben benieuwd. Ga eerst maar eens ontbijten en internetten en dan die ik t wel in de stad hoe druk t is en hoe de mensen zijn. Vind t tot nu toe nog wel meevallen qua drukte. Wel heb je overal weer de albert cuyp markt met van alles en nog wat te koop!
Als ik klaar ben met internet kom ik Marjan, Daphne en Mo tegen dus gezellig met zijn allen een broodje eten en kopje koffie. Valt halverwege de stroom uit... krijgen we een kaarsje op tafel gezet. En dan vraagt Mo ¨Kunnen we nog 3 cappuccino´s krijgen? Tuurlijk komt eraan. 5 seconden later... uh helaas Cappuccino gaat niet lukken want t apparaat doet t niet! Duhhh schatje dat wisten we al ... t was ook een grapje. Hmm dat kon ie niet waarderen. Nou doe dan maar een biertje. Of doet dat apparaat t ook niet? Huh ... we hebben t alleen in flesjes! Echt sommige mensen hebben geen humor en kunnen wel wat peper gebruiken. Hij mag er wel een stuk of 8 tegelijk nemen!
Zo nog even de benen strekken door met Mo als prive gids door de stad te banjeren. Trap op trap af... langs de Tamabamba rivier lopen, kleine ruïnes bekeken, langs de plaza, oude en nieuwe kerk en weer terug naar het hotel.
Wij gaan ons omkleden en dan brengt Mo ons naar Cafe Freddo waar wij onder het genot van een lekkere cappuccino wachten tot hij zijn vriendin (Emmie) heeft opgehaald van t vliegveld. Zij werkt op de Nederlandse Ambassade en heeft nu natuurlijk vrij ivm de Allerzielen en Stiching van Cuenca feestdag.
Rond 21.00 uur is ze er en gaan we lekker tapas eten. Uiteraard WEER garnalen en ik krijg ze tot nu toe nog steeds gepeld op mijn bordje! Yahoo.....
Terug gelopen naar de rivier en dan ik het bijna tijd om t vuurwerk af te steken. Echt supergaaf. Ze laten eerst soort lampionnen de lucht in die blijven vliegen in de lucht en als je dan omhoog kijkt lijken het net sterren die voorbij drijven. En verder hadden ze 2 toren gebouwd, ieder bestaande uit 4 lagen. En per laag zat er aan ieder kant een soort windmolentje en die werd aangestoken. Van onderaf naar boven. En als de windmolen was aangestoken begon deze heel snel rond te draaien en werd er meteen vuurwerk mee verspreid. Hoe hoger de laag kwam hoe mooier het werd en helemaal bovenin zaten vuurpijlen die om en om afgingen en allemaal van dat mooie siervuurwerk lieten zien. Sommige waren knallen maar over het algemeen was t errug mooi allemaal. Er was ook een concert aan de gang en de zanger was iets minder blij met t vuurwerk omdat zijn concert daardoor stil gelegd werd.... tja als je m had horen zingen ... snap je t wel... of was t nou omdat het 24.00 uur was?