Watervallen Foz do Iguazu - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van bianca housselt - WaarBenJij.nu Watervallen Foz do Iguazu - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van bianca housselt - WaarBenJij.nu

Watervallen Foz do Iguazu

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

16 Maart 2008 | Brazilië, Brasilia

Om 08.00 uur gaat t wekkertje weer af. Maar maakt niet uit, heb redelijk goed geslapen!

Snel weer ontbijten en dan de laatste spullen in de koffer gooien en uitchecken. De taxi komt om 14.00 uur, dus heb nog heel even de tijd om voor de laatste keer van Rio te genieten.

Ook nog even internet checken natuurlijk, kijken hoe het met al mijn vriendjes staat hahaha, laatste kopje cappu bij Winners, laatste Eclips broodje en weer terug naar het hotel om mijn slippertjes weer te verruilen voor mijn bergschoenen.

De taxi is er netjes op tijd en een dik half uur later sta ik dan ook al weer op het internationale vliegveld van Rio voor mijn vlucht naar Iguazu. Weer even zoeke waar ik moet inchecken....vind dat errug onduidelijk aangegeven allemaal hier. Maar kan natuurlijk ook aan mij liggen :o

He shit, ben mijn immigranten formulier kwijt.... heeft de dame van de receptie natuurlijk nog op de kopieermachine liggen! Nou ja .... heb als ik terug ga ... nog dik 10 uur om een nieuwe te scoren.

Rond 17.25 uur gaan we de lucht in en rond 19.15 uur landen we alweer in Foz de Iguazu. Waar Jose me alweer netjes staat op te wachten om me naar het hotel "Rafain Centro" te brengen. Volgens mij heette dat van jullie (Dop en Emiel) anders toch Ç(kut ... toetsebord heeft geen vraagteken....)

En als ik arriveer weet ik het zeker... dit is absoluut geen hoerenkast. De entree is prima, gezellig zitje en bar, schoon restaurant en een heerlijk zwembad. Snel inchecken en dan even kijken of ze hier ook internet hebben en waar ik kan gaan eten vanavond. Jose kende het restaurant "Agva" niet... dus ben heel benieuwd waar het zit Doppie.

Hmmm internet gaat hier met prepaid kaartjes en wel voor 8 reais per uur. Tuurlijk zet die arme toeristen maar af :o)

De kamer is prima, niet echt supergezellig, maar ik heb wel een balkon met uitzicht op het zwembad en een prachtig overzicht over Foz... waardoor ik een mooie zonsondergang kan zien. Ook wel bijzonder. Skyscrapers tussen de "jungle". Helaas te ver weg voor de camera.

Oke ... voedsel! Recht tegenover het hotel zit een goed visrestaurant " Trapiche" en daar strijk ik dan ook neer. Ze hebben een groot terras met soort Philip Starck achtige groene kuipstoeltjes en houten tafels met een blad van geperstee junglehoutsnippers. De bijpassende groene vliegende jungle beestjes vind ik dan weer wat minder.... maar gelukkig vinden ze me niet zo aardig vanavond hahahaha. Bestel een garnalensalade, want dat is lang geleden dat ik dat heb gegeten... lijkt wel eeuwen. Klein flesje wijn erbij, want het kan niet per glas. Een Reserva Miolo Cabernet Sauvignon 2005 (21 reais). En een beetje water om het te neutraliseren!

De salade blijkt een soort aardappelsalade te zijn met garnalen, peterselie en heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel knoflook (gelukkig wordt er niet gezoend vanavond hahahha) apart maar wel lekker. De wijn is errug lekker maar wel een beetje veel voor mij alleen. Mis mijn "bouwsteenvriendjes" ..... om me te helpen met die fles(sen) ;o)

Rond een uurtje of half 11 loop ik heel langzaam terug naar de overkant... goed opletten met oversteken .... die ene auto die nl. langskomt rijdt best wel hard hahaha hik..

Dan nog even tv kijken en 3x raden wat er op is. Big Brother! Vreemde snuiters hier in Brazilie... het huis lijkt op het eerste huis met Bart.

Kan me helaas niet lang genoeg boeien... mijn ogen worden zwaar... of zou het door die wijn komenÇ Maakt niet uit... moet er nl. toch weer vroeg uit morgen... dus dromenland is weer welkom :o

• 16 Maart 2008 - 22:22

Emiel En Dop:

Ha die Bi, het restaurant waar wij het over hadden is aan de Argentijnse kant. Wij hebben niet in een hotel gezeten aan de Brazilkant. Jij wel nu dus volgens ons... wij zaten in hotel Tropical vlakbij Puerto Iguazu, waar dus dat restaurant is (zie hier de website, mocht je nog aan de Argentijnse kant gaan verblijven, www.aqvarestaurant.com).

Is nu een beetje laat voor ons, wij gaan ons bedje opzoeken, E. blaast alle kaarsjes uit nu... ongezellie :-(!!

Kort berichtje dus, maar toch muito obrigada voor het ons ff weer inpeperen van ons leuke hotelletje... NOT...

Boa noite e ate a proxima (ik weet ook niet hoe ik die tekentjes moet doen, dus niet op letten)

Um beijo, Dop (en ik spreek/typ ook voor Emiel nu, is al naar boven, want de wekker gaat iets na 6en voor hem).

• 17 Maart 2008 - 07:23

Cynthia:

Hmmm, heerlijk. FF lekker luieren, een beetje eten en genieten van het weer. En voordat je het weet zit je weer in ons koude kikkerlandje. Al moet ik zeggen, het valt nu wel mee. Gisteren heeft het de heeeele dag geregend. Dus nu het nog kan; pak die zonnestralen in Brazilie!
    :-)

Groetjes, Cynth