Lima volgens de Lonely Planet
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
02 Maart 2008 | Peru, Lima
Even alle folders doorgekeken en een citytour voor morgen geboekt (75 soles). Doe maar in de ochtend anders is het museum gesloten.
Oh en ik heb een de Lonely Planet voor Zuid Amerika gevonden. Even kijken wat daar allemaal in staat.... qua restaurants, must see, don´t do etc. Hmmm best wel veel... even een stukje uitscheuren hahaha... oh en ook meteen voor Rio. Altijd handig!!
Volgens de LP moet ik naar "Manolo" (kruising Shell en Av. Jose Larco) voor de lekkere koffie en toebehoren. Waar ken ik dat toch van? Ach ja .. natuurlijk de Blaniks hahahaha... nou dat zegt volgens mij meteen voldoende over de prijzen. Ook maar eens even een internetcafe opzoeken en een bank. Het geld vliegt de deur uit op deze manier. Moet morgen de citytour betalen en ook weer die K-tax om het land te mogen verlaten. Belachelijk :-d
Qua restaurants, staat er niet veel in. Mo had me ook al wat adressen doorgegeven, maar die staan er niet in. En de dames van de receptie kennen ze ook niet, dus heb geen idee waar ik die moet zoeken. Zelf op het internet zijn ze onvindbaar! Dan maar even kijken waar die "Govinda" ketens ziten. Dat zijn restaurantketens, door heel Peru, gerund door de Hari Krisha! Dat is op de Shell 634, mooi vlakbij dus. Ach dat blaadje scheur ik er ook maar uit. Nu eerst maar naar die Manolo toe.
Zo gevonden en inderdaad de koffie is wel lekker, de bediening arrogant en chagerijnig, de sfeer errug tl-buizerig .... de croissant supergroot en zoals de naam al deed vermoeden... super duur. Ik heb een tosti, die ze hier weer bikini´s noemen... was ik even vergeten, en een cappu voor 25 soles! Alsof t nix is.
Internetcafe zit er bij om de hoek... mooi, jullie ook weer tevreden hahaha en dan nog even struinen in de Ripley (tja... winkelcentrumpje)!!
En zo vermaakt Bibanca zich wel een middagje.. ook omdat ik natuurlijk weer tig keer verkeerd loop... krijg je ervan als je van winkel naar winkel schiet en niet oplet waar je heen gaat hahahaha.
Tijd voor een cappu. Als ik weer in de juiste richting ga... kom ik weer langs Colombia Coffee. Lekker... ja weer hetzelfde ajb :o)
Het hotel staat er ook nog steeds, even kleding "verfrissen" en wat handwas doen en dan weer verder op zoek naar de "Hari´s".
Helaas ... de hele straat uitgelopen, ook het enge stukje aan het einde ... brrrrr... maar de Hari´s zijn verdwenen. Geen "verlichtende" maaltijd voor mij vanavond. Hmmm... die LP kan echt wel een update gebruiken... is niet het enige dat er niet in klopt! Dan maar naar de buren een stukje verderop "Che Santiago" (Shell 537) Gezellig en klein, maar met onwijs lekkere pizza en vlees van de grill!!! En natuurlijk de wijn niet te vergeten :-p
En ook zo lekker dat het vlak naast de deur zit .... kan zo de straat overrollen... en we zijn thuis!
Koffer weer inpakken en nog even de haren in een maskertje zetten. Begin "Jo" de kapper nu toch wel errug te missen hahaha. Oh en ook de wasverzachter en nog een aantal dingen :o)
He heerlijk die fan... even uitvogelen hoe hij kan blijven draaien zonder de lamp. Als ik het lichtknopje uitdoe.. is alles uit nl. Uh ....oh zo dus!!!
02 Maart 2008 - 12:31
Kim:
heerlijk om al die belevenissen van je te lezen :-) geweldig...ik ga ook eens even een kopje koffie nemen, al zal het de simpele senseo zijn... ik denk en je, en geniet nog lekker he lieverd,
doei Kimme -
07 Maart 2008 - 15:48
Tineke:
Loop af en toe wat achter omdat ik veel de hort op ben!
Maar geniet nog steeds van jouw verhalen. Ben ook in Lima geweest, maar weet er eerlijk gezegd nog maar weinig van.Blijf lekker genieten,want de tijd vliegt!
Liefs en een knuffel!
Tineke -
13 Maart 2008 - 14:27
Karin:
Oh bijna en je zit in Brazilië, ik ben zo benieuwd naar dit gedeelte van de reis. Volgens mij wordrt het fantastisch. In ieder geval zijn alle Lation's het er over eens dat de Brazilianen het aardigst zijn van alle Zuid,- en Centraal Amerikaanse landen. Beloofd veel goeds.
Hoop niet dat Rio een tweede BA zal worden voor je.
Dikke kus en geniet nog effies van Peru
Kaatjeka