van Pucon naar Castro
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
17 November 2007 | Chili, Santiago de Chile
Vandaag staat een lange reisdag in de bus naar het eiland Chiloë op t programma. Nu hebben we je niet echt nodig, maar vooruit. Tis omdat we vakantie hebben.
Snel ontbijten, want door het mopperen en tas inpakken is het ontbijt al bijna afgelopen en ik wil toch niet echt met een lege maag die bus in. Oh en de koffie natuurlijk niet te vergeten. Om 09.00 uur staat t busje erweer en deze keer hebben we een prive bus met Victor als chauffeur. Heerlijk, dan kunnen we gewoon alles in de bus kwakken en niet over op te letten als we uitstappen. Ja ja we hebben t zwaar hier hoor.
Onderweg stoppen we een paar keer om te tanken en even een baños stop te maken en qua lunch stoppen we ergens in de middle of nowhere bij een soort alpenweide (espanlapajaros = vogelverschikker). Maar wat hebben we daar lekker gegeten! Tonnetje rond rollen we daar de tent weer uit de bus in en zijn klaar voor de siësta. Daar ga je ook aan wennen hoor. Zodra je die bus in komt dan is het een plekje zoeken en nog geen 5 minuten later lig je te knorren. Heerlijk. Tja landswijs landseer hè hahaha.
Dan met de ferry ¨Don Juan in ongeveer 45 minuten de Lago over en rijden we op t eiland Chiloë op weg naar ons hotel in Castro. Hele mooie rit met koetjes in de wei en op de achtergrond t Andesgebergte met besneeuwde toppen. Heel surrealistisch doet het af en toe aan. Helemaal omdat je weet dat aan de andere kant van de bergen de Stille Oceaan ligt. Genieten dus. Ook zien we hier en daar hele gele vlekken en vragen ons af wat dat voor bomen of planten zijn. Straks maar even vragen aan iemand die r verstand van heeft (Toekie bijvoorbeeld... Not)!
Rond 20.30 uur eindelijk bij het hotel aangekomen. Wauw wat een gaaf hotel aan het meer. Als je binnenkomt het je een fantastisch uitzicht door het hotel heen omdat er heel veel ramen zijn en je in het midden van het dak over de hele lengte ramen hebt zitten. Je kunt dus vanaf alle kanten het meer zien liggen. Echt heel gaaf gedaan en daardoor ook meteen heel gezellig. Dit gaan wij wel leuk vinden voor 2 nachtjes.
Oh ja nog even een klein hapje eten bij cafe la brujula del cuerpo. Wordt een pizza chica en wat zit daar nu op? Snijbonen? Ja echt waar ... en ook nog .. mais? Nou ja zeg... t zijn inderdaad rare snijbonen hier. Dat gooi je toch niet op een pizza! Hmm maar t smaakt wel. Oke iedereen klaar, dan kunnen we nu ook nog een potje poolen. We hebben een tafel gevonden joehoooeee! Maar Reinie & Tineke haken af, blijven Koos en ik over. Kat in t bakkie toch na al die lessen van Mo en Cesar. Nou niet dus ... Koos heeft jarenlange ervaring achter de rug met biljarten. Das misschien qua spelregels iets anders maar de rest is genoeg om mij compleet van de tafel te vegen. Oh.. hahaha nee toch niet. Hij schiet de 8-ball in de verkeerde pocket. Yes weer gewonnen!!!!!
We nemen nog een laatste drankje en dan worden wij vriendelijk verzocht om te betalen en naar huis te gaan... de tent gaat dicht. Jeetje wat vliegt de tijd toch hahahaha. Oke oke we gaan al!
Misschien morgen een revanche Koos? Kunnen we meteen weer een Toekie van de dag kiezen.
Toekie is nl. zo´n maf mens... vrouw van 71 jaar en doet gewoon waar ze zin in heeft. Is volgens mij ook lichtelijk doof (of houdt zich zo) en reageert als spuit 11. Daardoor ontstaan er af en toe hilarische uitspraken. En deze wil ik jullie niet onthouden:
* dame bij de receptie: ¨Hola¨
Toekie: Oh ja??
* noem een dier uit de fabeltjeskrant:
Toekie: Slof de Pantoffel!
* Wij hebben bij de indianen gegeten.
Toekie: Oh hebben jullie bananen gegeten??
* Deze vulkaan is 3770 meter hoog.
Toekie: Oh hebben we hier 70 minuten (om een foto te maken)??
* Ze zijn de koe nog aan t zoeken voor de melk.
Toekie: Wat? Gaan we spoorzoeken?
En dat gaat de hele dag zo door... als we iemand missen... is het Toekie. Als we iemand voor de 40ste keer iets horen vragen...is t Toekie. Als we klaar zijn om te vertrekken... moet Toekie ineens plassen... etc etc etc!
Slof de Pantoffel vind ikzelf 1 van de leukste en we hebben in de bus dan ook unaniem besloten een boek te schrijven over Slof. Titel 1e boek: De avonturen van Slof de Pantoffel. En de titel van deel 2 is ook al bekend nl. : Slof de Pantoffel en de Haaspazen (op Paaseiland)... ja weet t. Te flauw voor woorden. Ik ga al slapen. Weltrusten;0)
10 December 2007 - 17:09
Cynthia:
Hhaha, te flauw voor woorden. Ik zou die Toekie wel willen ontmoeten. The running gag van de groep.
Groetjes, Cynth