Pucon 3 - Reisverslag uit Pucón, Chili van bianca housselt - WaarBenJij.nu Pucon 3 - Reisverslag uit Pucón, Chili van bianca housselt - WaarBenJij.nu

Pucon 3

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

17 November 2007 | Chili, Pucón

Ah nee hè, is het nu alweer zover dat ik mijn bedje uitmoet! Lig er net in..

Afijn snel even door het raam kijken hoe het weer ervoor staat. Hmmm ziet er een beetje dreigend uit... net zoals ik me nog steeds voel met mijn zeebenen. Dat Piscosour drankje (met wat er in godsnaam ook in heeft gezeten) heeft wel een effect van 2 dagen. Misschien voor de locale AA hier een tip! T kost nl. geen drol en je kunt er 3 dagen plezier van hebben!

Snel onder de douche, de rugzak voorzien van de nodige chocolade, water, zonnebril en zonnebrand en dan rennen naar beneden voor een kopje koffie. Die heb ik ECHT wel nodig. Zonder koffie gaat mijn motertje niet echt lopen en duurt die tocht van 6 uur omhoog Nog langer!

Hhahaha moet je al die vermoeide snoetjes zien aan t ontbijt. Snel nog een boterham voor onderweg smeren en dan op naar het boekingskantoor waar we de ¨uitrusting¨ gaan passen. Je mag nl. niet zo maar die Villarrica vulkaan op. Oh ze maken t wel spannend hoor. We kregen een brochure van de excursie maar die was in t spaans en ik denk dat ik niet echt alles heb begrepen qua zwaarte ect en wat we nu wel en niet mogen doen of rekening mee houden. Ach ja .... daar hebben we een gids voor toch!

Hmmm de gids vertelt ons net dat het r niet zo goed uit ziet en de kans wel eens kan bestaan dat het niet doorgaat... duimen dus dat hij ernaast zit. Op naar de ¨echte¨ berggeit!

Eerst bergschoenen uitzoeken met zijn allen. De maten zijn iets anders dan europese maten dus ik heb ineens hele grote voeten ;0) maar dat mag de pret niet drukken. Dan nog een leuke blauwe regenbroek aan (zie er nu uit als een tientonner...) dan weer naar beneden om de rest van de uitrusting op te halen (blauwe anorak, stijgbeugels, chemises en natuurlijk de kontbeschermer voor de afdaling). Ook nog eventueel een extra rugzak maar dat past allemaal niet meer. Pff heb t nu al warm. Onze ¨berggeit¨ is een klein chileens mannetje die alleen maar heen en weer rent om ieder de juiste outfit aan te zien trekken en om aanwijzingen te geven hoe je dat ding om je kont moet aantrekken. Lijkt nl. een stuk makkelijker dan t is... Afijn eindelijk hebben we het door, zijn we helemaal aangekleed krijgen we te horen dat dat pas voor de afdaling is en we het tot die tijd in de rugzak kunnen stoppen. Tis daar nog veel te vroeg en te warm voor... Gelukkig... kan ik weer een beetje ademhalen.

Oke allemaal in t busje gepropt en op naar de vulkaan!!!! We worden ongeduldig nu hahahaha. Zit nog een Nederlands stelletje in de bus dus onze chauffeur kan zijn lol op.

Maarrrrrrrr dan zijn we bij het begin van de rit..... begint t te sneeuwen. Kut, kut, kut... we mogen niet verder! Omdat het gaat sneeuwen wordt de vulkaan te glad en dus te risicovol om te gaan klimmen. Nou lekker dan... staan we daar met onze complete uitrusting, helemaal hyper omdat we de vulkaan opgaan... gaat t niet door. Gestrand voor het t startsein. Nou dan maar snel een paar foto´s in de sneeuw. We moeten toch gebruik maken van dat gekke ding op onze billen.

Teleurgesteld weer terug naar het kantoor, alles weer uittrekken en inleveren en dan worden we weer bij het hotel afgezet. Net op t moment dat de andere gaan lopen in t park. Hè zijn jullie er al weer? Ja! Wrijf t er maar in... Koffie iedereen? Heerlijk.

Dan gaan we maar iets anders doen vandaag. Koos en Reinie besluiten om een rondje thermale baden te gaan doen. Ik ga even bijslapen (heb nog steeds last van zeebenen ...) beetje internetten en als het kan vanmiddag canopytour doen.

Dat gaat dus ook al niet door.... jeetje is het vandaag soms de 13e? Dan maar kopje soep gaan eten en boekje uit de tas getrokken. Lekker op een terrasje neergestreken en mijn spaans een beetje geoefend. En t gaat best goed moet ik zeggen.

Langzaam klaart t op en komt die stomme zon toch nog tevoorschijn en wordt t zelfs heel warm. Had je niet vanochtend eerder langs kunnen komen?

Om 19.00 uur weer briefing over de volgende dagen en dan snel naar het Peruaanse Restaurant ¨Viva Peru¨ om lekker .... 3 x raden inderdaad.... Peruaans te eten. Nou dat hebben we geweten... we kregen een of ander rood dipje bij t brood en dat was me toch een partij heet! Snel nog maar een flesje ¨Montgras¨ wijn erbij besteld hahahaha... kijk eindelijk een goed excuus!

Weer teut naar het hotel terug om daar het laatste restje wijn van Koos op te maken en naar bedje te strompelen. Deze keer iets zachter als de vorige keer en we niemand wakker maken...

Oh heerlijk dat bedje. Lang niet gezien!

• 23 November 2007 - 23:59

Rachel:

Jeetje, ik ben hier pas, leestechnisch. Maar wel fijn, dan heb ik nog wat te lezen, want ik ben nog lang niet moe!!!

Wat super jammer dat die vulkaan niet doorging zeg! Echt belachelijk dat die zon het vertikte om wat eerder te komen. VERDORIE!!!! Maar ja... wie weet wat er nog volgt in de komende verslagen.

Bianc, ik neem werkelijk waar mijn petje voor je af! Wat een super zware reis (of eigenlijk moet ik zeggen 'reizen') moeten dit zijn zeg. Ongelovelijk.... Ik vind in 't vliegtuig en dan met een taxi richting strand al vaak even voldoende, maar jullie hoppen van het ene in het andere, amper tijd om de indrukken die jullie krijgen te verwerken. Vandaar al die wijntjes. Ik begrijp het ineens helemaal!!

Hier: Hmmm... echt weining aan de hand. Bij Strix is het betrekkelijk rustig op het moment. Kleine dingen te doen, geen grote hysterie. Vandaag een super leuke brainstorm gehad met allemaal goede ideeen, dus vanaf maandag weer druk aan de slag met al die nieuwe dingen... En dat voor anderhalve week, want donderdag 6 december, als de Sint ons landje verlaat, vertrekt deze dame met haar rugzakje (met max 8 kilo, dan kan ik veel shoppen... nog wensen??!) richting Bali. Even fijn 2 en een halve week zon, strand, zee, bussen, taxi's, vliegtuigen, surfen en vooral troep kopen! Jammer dat ze daar niet zulke lekkere wijn hebben, want wij (ik ga met Isabelle, waarmee ik vorig jaar ook was) krijgen vast ook genoeg indrukken (lees: excuses) om te verwerken.

Volgens mij kun je trouwens (als er niets veranderd in de arbeidsmarkt) je lol op als je terug komt. Er zijn (behalve in de categorie 'programma's maken') banen genoeg. Krijg echt bijna dagelijks leuke banen in mijn mailbox, maar ja.... ik heb even mijn handjes vol.

Nieuws is er niet echt, tenminste niet echt spectaculair.

Er heeft wel iemand (ik geloof een Engelsman) voorspeld dat er dit weekend (die voorspelling dateert van een week of 3 terug) een superstorm over Nederland komt, maar die is op de een of andere manier een paar weken uitgesteld, wegens te weinig belangstelling ofzo. Nu komt hij met kerst. Fijn, ik landt op 1e kerstdag. Hmmm....

Ik heb alleen maar Stormnieuws steeds he? Denk dat ik mijn roeping heb gevonden. Rachel is in de wieg gelegd voor Stormnieuws!

Grey's is nog niet terug op de buis, dus ik hoef nog niet zoveel knopjes voor je in te drukken.

Heb nog wel een vette roddel, waar waarschijnlijk helemaal NIETS van waar is, maar die mail ik je nog wel even prive.

Ehm... sorry, maar nu moet ik weer verder lezen!! Ik pak er ook maar een wijntje bij denk ik.

Tot snel!
    x Rachel