de jungle - Casa de Suizo vervolg - Reisverslag uit Tena, Ecuador van bianca housselt - WaarBenJij.nu de jungle - Casa de Suizo vervolg - Reisverslag uit Tena, Ecuador van bianca housselt - WaarBenJij.nu

de jungle - Casa de Suizo vervolg

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

01 November 2007 | Ecuador, Tena

Pffff het heeft me toch een partij geonweerd vannacht en geregend. Ik dacht even dat we de kamer uit zouden drijven en we door de bewaking aan hoger wal geroepen werden. Ruikt daardoor wel heerlijk, maar ben bang dat de wandeling die weer op de agenda staat nog glibberiger wordt dan gisteren.

Snel douchen, aankleden en een vet eitje halen. Marjan gaat redelijk heeft geen hoofdpijn maar voelt t toch wel aan haar maag. Watje ... nee ik heb nergens last van. Sjefke heeft me aardig ingedronken ;0)

Oke na t eten weer de laarzen aan, zwemvest aan, boot in en op naar de overkant van de rivier. Daar maken we een korte wandeling en gaan dan weer door naar een opvanghuis vlakbij waar ze ¨gestrande, gewonde en gevonden (m.n. aapjes) dieren opvangen en verzorgen. OOOOHHHHHHH daar heb je meneer Nielson van Pippi Langkous. Echt te zoet voor woorden. Oh die wil ik ook voor mijn verjaardag! Na een flink rondje gemaakt te hebben (verschillende aapjes, schildpadden, aardvarkentjes, capibara´s, ara´s, trompetvogels etc) komen we bij Johan. En dat is de rotzak die al 5 aapjes vermoord heeft omdat hij niet zo goed tegen andere mannetjes kan. Ze noemen hem dan ook de Killermonkey. Verderop zit ook een meneer Nielson met 1 arm... ook dankzij Johan. Gelukkig gaat het allemaal goed me m. Als we weer bij de ingang zijn schiet meneer Nielson naar binnen in het ¨cafe¨ en daar mogen ze niet komen. Hij gaat meteen naar de frisdrankflesjes voor de zoetigheid en loopt daarmee ook in de val. Ze houden m een flesje voor, hij pakt t aan en hup aan zijn staart wordt ie weer buiten gezet. Zonder cola! arme ziel zit door de andere kant door het gaas naar binnen te kijken.

T wordt weer tijd om verder te gaan. We gaan tuben op de Rio Napa. Oftewel met je kont in zo´n grote binnenband de rivier af en door stroomversnellingen. En ik maar denken dat het ietwat rustig zou gaan. Nee hoor, instappen en meteen de stroomversnelling in. Kom ik me daar toch een boomstam tegen onderweg die ik even niet had zien aankomen ..... wordt half gelanceerd uit de band en ga weer verder.... ben benieuwd hoe dat straks aanvoelt als ik weer kan lopen. Zit ik niet op een paard .... Dan lekker verder kabbelen op de rivier en proberen voorui te komen en niet op de stenen te belanden die in t midden liggen. Onderweg ook nog wedstrijdje gedaan met Cezar... ik gewonnen natuurlijk maar dat kwam omdat ik ook voorop lag ;0) Op een gegeven moment krijgt ik pijn aan de binnenkant van mijn armen van het schuren over de band. Ach ja dat kan er ook nog wel bij. Naast alle muggenbeten nu ook nog krassen. Want Mo zei wel dat die muggen moesten betalen, maar volgens mij is het andersom. Degene die op mijn kamer heeft gezeten is nu miljardair kan ik je zeggen. Niet normaal. En net met het opstappen in de tube hebben de zandvlooien ook hun best gedaan in hele korte tijd een mega aanval uit te voeren. Succesvol blijkt lager!

Om 13.30 uur zijn we gelukkig weer terug in t hotel en kom ik erachter dat ik naast de mooie muggenbulten en krassen nu ook het zwemvest op mijn lijf getattoeerd heb staan en mijn benen ook nog een stukje verbrand zijn. T wordt steeds charmanter hier!

We gaan maar even naar de kamer om in de hangmat te hangen en even bij te kletsen en de planning door te nemen. Voor we t weten moeten we ons dan ook haasten om te eten. We krijgen bbq.... errug lekker ... en veel! Dan natuurlijk weer een potje poolen want het zal toch een keer gebeuren dat ik ook een potje ga winnen. Ook al is het dan omdat marjan de 8-ball in het verkeerder gat schiet! Yahoo.... vooruit dan maar.

Gelukkig is er deze keer wel iemand bij het hek en hoeven we er niet weer overheen! Marjan had nl toch haar hand opengehaald en een flink blauwe plek.
Terug bij de kamer zijn we de sleutel kwijt. tenminste wij hebben m afgegeven maar de receptie kan m niet vinden... dan maar met begeleiding naar de kamer. En nee zo leuk is ie niet dat ie ook mee mag ;0)