de Jungle - Casa de Suizo - Reisverslag uit Tena, Ecuador van bianca housselt - WaarBenJij.nu de Jungle - Casa de Suizo - Reisverslag uit Tena, Ecuador van bianca housselt - WaarBenJij.nu

de Jungle - Casa de Suizo

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

01 November 2007 | Ecuador, Tena

Tis weer vroeg wakker worden. Er zitten geen ramen in de sponningen alleen maar gaas dus horen we de rivier al heel vroeg denderen, de vogeltjes fluiten en de buren ook al actief zijn. Tijd om op te staan dus en t is pas 07.00 uur. Snel een lekker eitje met een beetje fruit wegwerken want we gaan zo een wandeling maken. En aangezien het er vochtig is en vaak regent krijgen we allemaal rubberen laarzen aan! Met gewone wandelschoenen gaan we het nl. niet redden, nou ben benieuwd.

Eerst weer met zijn allen als sardientjes met zwemvest in een blik in de boot en dan een kwartiertje varen voor we weer met zijn allen in omgekeerder versie uit de boot geholpen worden. Op de oever waar we moeten uitstappen snappen we al waarom we de laarzen nodig hebben! Ben al bijna 3 keer onderuit gegaan en ben er nog geen minuut! We konden kiezen voor een tocht van 1 uur of van 3 uur en zo sportief als ik ben kies ik natuurlijk voor 1 uur. Dan kan ik daarna nog even genieten van het zwembad en zit ik niet weer de hele dag volgepland. Heb tenslotte vakantie ;0)

Nou eerst nog een klein uurtje klauteren, termieten heuvels bekijken, oh en conga mieren zoeken. Dit zijn mieren van ongeveer 5 cm groot en als je daar 3 bijten van krijgt kun je dag zeggen met je handje! Hmmmmm als Margot niet ophoudt met zeuren moeten we die maar eens voor haar gaan zoeken .... hihihihi, koffieboom bekijken en dan staan we plotsklaps bij een soort van kabelbaan waar we 1 voor 1 naar de overkant moeten. Een oude ijzeren stoel zeg maar die met een touw heen en weer gehezen wordt. Errug leuk voor de mensen met hoogtevrees. Echt iets voor jou Kaatje K hahahahah... maar gelukkig komen we allemaal heel aan de overkant en splitsen we ons op. Wij krijgen Pablo mee als gids, het enige probleem is dat hij maar een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje engels spreekt en ons groepje ook maar een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje spaans. Goed geregeld weer! Nou hup Pablo show us the way ... met die manchetta van je. Ben niet meer zo´n held om voorop te lopen nu ik weet dat zelfs een onschuldig groot uitgevallen mier je hier de das om kan doen! En er zitten ook veel vogelspinnen en die zouden nu moeten slapen, dus laten we die maar niet storen ;0) Af en toe moeten we heuvelopwaarts en onzelf aan een liaan vasthouden en omhoog hijsen. Dat gaat natuurlijk niet altijd goed en af en toe hoor je dan ook gegil en gegiebel omdat er weer een paar aan t glijden zijn en de andere aantikken en een klein dominoday veroorzaken.... en ik ben niet zwaar genoeg om ze tegen te houden en met die rubberen laarzen die vastzuigen in de modder ren je ook niet echt even heen en weer.... enfin jullie begrijpen t wel. Straks maar even met zijn allen langs de wasserette! Even een pitstop voor een glaasje drinken en een uitleg van Pablo waar we echt niets van begrijpen. Samen met Willem sta ik een beetje te hakkelen wat het ongeveer zou kunnen zijn. Hij heeft een stukje onthouden en ik ook (denk ik) en de rest slikt t voor zoete koek want die spreken helemaal geen spaans hahahaha.

Oke na een laatste stap over een groepje parasol mieren weer terug naar de boot, sardientjes dans met zwemvest en door naar de lodge. Daar proberen de laarzen uit te krijgen en weer in de kast te zetten. Schijnen we morgen ook nog nodig te hebben... hmmmm en ze ruiken al zo lekker! En t heeft al met al natuurlijk weer langer geduurd dan de beloofde 1 uur dus ben ik toch nog sportief geweest!

Lekker even bij het zwembad bijgekomen, cappucino erbij (eindelijk, want de koffie is echt te vies voor woorden....) totdat de anderen ook aan komen waaien. En zij zitten nog erger onder de modder. We kunnen nu weer meteen door met een bezoek aan een wijnboer en daarna na een ceramiek ¨maker¨ zeg maar.... maar ik blijf lekker bij t zwembad hangen tot t etenstijd is. Heerlijk in de zon en dat terwijl het hier normaal regent dus daar moeten we even gebruik van maken.

Om 19.30 uur stuift iedereen weer op t buffet af en is het startsein voor het diner weer gegeven. Op zich best te eten allemaal, hoewel je af en toe snel moet zijn want duitsers houden niet alleen stoelen bezet, maar hamsteren ook als idioten! Als wij ons buikje weer gevuld hebben is t weer tijd voor de pooltafel. Inmiddels hebben we een eigen tafel geloof ik, want t vrouwtje staat meteen op als wij eraan komen en trekt een biertje open! Gracias! Helaas ondanks alle lessen van Mo krijg ik die ballen er nog steeds niet (goed) in. Dan maar een cuba libre ertegen aan. En die hakt er zo in bij Marja dat we haar tussen ons in naar de kamer hebben gebracht. Denk niet dat ze daar morgen nog veel van weet. Wel weet ik dat de diaree in ieder geval weer een dag is uitgesteld dankzij die rum!

Ik ga nog maar even boekje lezen want door de drank ben ik weer wakker geworden! Morgen hoeven we niet zo heeeel vroeg weg gelukkig!

• 01 November 2007 - 18:03

Lot:

Hahahahaha! Weer een te lollig verhaal... :-D Waar blijven de foto's?? ;) 'Njoy! X x L.

• 03 November 2007 - 17:45

Brihitte:

Je kan wel en boek gaan schrijven,erg grappig om steeds maar weer je verhalen te lezen,we gaan al naar je mailtjes uitkijken,gr liefs