Thermale baden, sterrenhemel en vino
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
29 Oktober 2007 | Ecuador, Papallacta
Douchen aankleden en de spullen alvast naar de ingang van t hotel brengen gaat dan ook op de automatische piloot maar als daar een kopje koffie voor me neer gezet wordt met een gekookt eitje is alles weer goed. Hier kan ik best aan wennen dat soort van ontbijt op bed!
Helaas om 07.30 uur weer allemaal de bus in gejaagd want vandaag is een lange reisdag naar de Thermale baden in Papallacta.
Eerst nog even een tussenstop bij de hele bekende ¨wever¨ Jose Cotacachi in Otavalo. Daar zien we hoe die geweldige kleden geweven worden en hoe de wol gekleurd wordt en hoe ze een patroon kiezen. En daarna natuurlijk aan ons de kans om dat allemaal te kopen tegen toeristenprijzen! Afdingen hoort erbij, maar ook dat zit al een beetje in de prijs ingecalculeerd. En dan is het nog steeds niet duur moet ik zeggen. Maar mijn portemonnai zit op slot, want er past niet veel meer bij in de koffer dus moet even wachten tot Reinie & Koos arriveren en misschien dat ik jouw koffer ook nog wel ga lenen Tineke hahahaha
En dan voor dat we de berg overgaan naar de andere kant............... natuurlijk even een pitstop op t middenpunt van de evenaar. Daar krijgen we ook uitleg over de stand van de maan, kalender en dat alle wereldkaarten eigenlijk 45 graden zouden moeten draaien (omdat het noorden ook niet in de lucht zit en volgens de huidige kaarten wel .... maar goed daar kunnen wij tijdens deze reis niets meer aan veranderen) en kunnen we allemaal even voor japanner spelen! Foto maken en weer de bus in! Op naar Papallacta!
We gaan eerst de berg over op 4100 meter (en ik maar denken dat we die hoogtes gehad hadden. Sascha heeft dat beter gedaan en een reispil ingenomen...) maar dan rijden we ook weer een soort dal in.
Hoop niet dat het daar is pal naast die electriciteitscentrale en gezellig bouwgroeve... oh nee de bus rijdt door. Tis dan wel niet echt te zien waar naar toe maar dat maakt niet uit.
Uiteindelijk stoppen we bij een heel gezellig Spa hotel met glas in loodramen bij de ingang en in de lobby ook hier en daar verwerkt in de trap die erboven loopt. Voelt meteen als een warm spa welkom aan. Natuurlijk krijgen we bij het inchecken de ¨menukaart¨ van de spa´s uitgereikt. Kijk daar zit m de truc, je bent om je heen aan t kijken en voor je het weet heb je ja gezegd op iets heel anders dan je dacht. Of ze je bagage naar je kamer moeten brengen .... nou graag die koffer wordt steeds zwaarder ipv lichter .... sta je geboekt voor een soort modder massage... uh nee ik sjouw zelf wel dank je wel!
Dan de kamer gevonden naar een klein stukje lopen over een brug met waterval komen we echt in een heel klein soort villadorpje uit met de thermale baden pal voor je deur (3 stuks wel te verstaan... heet, nog heter en heel koud)van de vulkaan AntiSana. Die kun je nl. ook weer zien als je erin ligt. Daphne zit in de andere kant van de villa en die heeft zelfs een keuken met open haard! Dat wordt gezellig vanavond.
Vlakbij zit ook een forelkwekerij dus de keus voor het diner vanavond is niet echt heeeeeeeeeeeeeeel moeilijk, . Ja tenzij ik m in volle glorie op mijn bordje krijg ... bah! Kost ook echt geen drol ... 7 dollar voor een zalmforel die je hele bord beslaat. Das dus voor vanavond nu eerst maar eens even lunchen en dan bijkomen van al dat vervelende vakantiegedoe. Uitbuiken op ons terras, tas uitpakken, bikini opzoeken en unaniem besluiten dat we vanavond na t forel eten lekker met een fles wijn onder de sterrenhemel (t is als t goed is ook nog volle maan) in de baden gaan hangen! Oh ja kan op mijn nieuwe Nokia de MP3 speler gebruiken! Mooi dus muziek hebben we dan ook hahahaha.
Zo gezegd zo gedaan.... en t is heerlijk! Zo lekker dat we (Marjan, Daphne, Cezar, Mo en ikke) er om ongeveer 20.00 uur instappen en pas rond 01.30 uur als oud gerimpelde vrouwtjes weer uitkomen. Niet omdat we moeten maar omdat de wijn en t bier op is en we de hele muziekvoorraad doorgenomen hebben! En omdat we toch wel een beetje moe zijn.....
30 Oktober 2007 - 08:47
Betty:
Dit klinkt goddelijk! Ben nu wel beetje jaloers schat! xxxxxxxxx -
30 Oktober 2007 - 08:55
Karin:
Sjonge jonge wat een vervelend gedoe dat vakantiegedoe zeg....waar je allemaal zin in hebt...koffer inpakken-uitpakken, thermale baden met drank en muziek, condors in het wild, zalmforel voor een prikkie....GEWELDIG!!!!!!! Wat klinkt het ongelooflijk leuk Bianc.
Ik lees de verhalen met zoveel plezier maar ik denk dat ik een mail gemist heb (de eerste) waarin een overzicht van wie is wie in de groep. Ik probeer er zoe al lezende uit te komen maar heb geen idee met hoevelen jullie zijn en of er een vaste begeleider is. Who the hell is Mo
Meid, het klinkt geweldig....geniet ervan met volle teugen!!
Kaatjeka -
30 Oktober 2007 - 08:59
Katharina:
Hi Bianca,
Klinkt allemaal fantastisch, op de kou, de hoogte, zere billen, etc. na dan.....
Maar ik vrees dat het toch weer de AA gaat worden als ik dit allemaal zo lees. Net zoals na Australië!
Tanzania was trouwens super, je had gelijk!
Ik blijf je reizen volgen en tot gauw in BA!!
XXX, Kaat -
30 Oktober 2007 - 09:15
Kim :
Nou Bianc, dat klinkt heel ververelend!! supertof!!! geniet ervan!
x Kim