vervolg zere billen - Reisverslag uit Otavalo, Ecuador van bianca housselt - WaarBenJij.nu vervolg zere billen - Reisverslag uit Otavalo, Ecuador van bianca housselt - WaarBenJij.nu

vervolg zere billen

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

29 Oktober 2007 | Ecuador, Otavalo

Wat denk je, zit ik helemaal in Ecuador fijn mijn ontslag te vieren .... gaan we naar een Condor park wat door de Postcode Loterij (lees Stichting Doen) en de Nederlandse Ambassade ondersteund wordt.... en krijgen we Joep als gids. Joep zit hier al een tijdje en is van beroep valkenier en kan ons dan ook heel wat vertellen over de ¨vogeltjes¨ die hier opgevangen worden en indien ze niet meer de terug de natuur ik kunnen, getraind worden voor de vliegshow. En Joep vertelt het heel leuk moet ik zeggen. Ik heb zelfs onthouden dat een Condor 12 kilo weegt en de spanwijdte van de vleugels 3 meter is. En de condor zelf is als hij gewoon rechtop zit een centimeter of 80 hoog. Groot vogeltje dus ;0) Ook zitten er 2 leuke sneeuwuilen (voor de liefhebbers van Harry Potter) en nog wat kleine valkjes en een rare giersoort met een masker op die niet kan vliegen. Ze hebben een soort trapje voor m gemaakt zodat ie toch in de boom kan komen. Ziet er heel grappig uit, maar is toch wel een beetje zielig. Sommige locals moeten toch eens leren dat dat soort beesten niet in een huiskamertje aan een touwtje thuishoren!

Na het 3e vogeltje hebben we het wel gezien en gaan we hup weer met t busje terg naar onze hacienda. De paardenlucht er even af spoelen en dan kunnen we weer aan t diner beginnen. Hoe typisch vakantie gevoel. Elke ochtend 2 vragen stellen: Wat ga ik doen vandaag en waar gaan we eten... heerlijk. Heb gamba´s besteld en kom er snel achter dat ik de juist heb besteld. Geen jasjes, pootjes of kopjes eraan. Oke dat woord moet ik onthouden anders gaat het de volgende keer misschien wel mis! Glaasje wijn erbij, ja doe maar weer een fles. Ze zijn zo slim om niet per glas te schenken maar per fles. Het diner kost je nog geen 7 dollar... maar de wijn .... 20 dollar per keer. Maar hij is dan ook wel errug lekker en helaas veel te snel op. Nog een flesje Marjan? Ach wel ja, doe eens gek! Hihihi het is daardoor wel 02.30 uur ineens geworden, terwijl t net nog pas 23.00 uur was! Medardo hebben we gebombardeerd tot ¨Mo¨ omdat dat beter te onthouden is voor iedereen en die heeft m ook aardig hangen. Hij heeft stiekem zijn glas steeds aangevuld met de fles uit de bar. Tja en voor ons steeds een biertje gehaald .... drinkt toch effies net goedkoper weg!

Waggelend naar de kamer, die gelukkig begane grond is, hup t bed in en weer vroeg uit de veren morgen.... Dan gaan we naar Papallacta. Een soort Spa hotel met thermale baden .... goed voor de spierpijn en verkoudheid maar wanneer mogen we nu eens uitslapen??!!!!!!

• 29 Oktober 2007 - 21:41

Nathalie:

Zo, geniet jij morgen maar lekker van al die verwennerij terwijl ik hier in het donker vertrek, achter m'n bureautje kruip en weer huiswaarts rij als het donker is!!!
    Kortom: neem 't ervan meid!!!