Sightseeing La Paz - Reisverslag uit La Paz, Bolivia van bianca housselt - WaarBenJij.nu Sightseeing La Paz - Reisverslag uit La Paz, Bolivia van bianca housselt - WaarBenJij.nu

Sightseeing La Paz

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

07 Februari 2008 | Bolivia, La Paz

Hmm geloof dat vandaag wel weer goed gaat. Heb geen hoofdpijn meer als ik opsta en ook niet echt meer dat hyperventileer gevoel of zware hartkloppingen. Gewoon rustig aan bewegen en niet dat flinke doorstappen wat ik altijd doe!

Lekker op mijn gemak ontbeten en kopje koffie gedronken. Ja ja dat gaat gewoon door. Van die cocathee krijg ik zo'n wegtrekker. Tis prima te drinken maar er moet suiker bij... en dan wordt het meteen weer zo zoet. Maar t helpt in ieder geval. En nee .... ik ga er geen rare dingen van zien hahahaha.

Er is veel verkeer en mensen in de straten want .... het is carnaval. Op zich vertrekt iedereen richting Oruro omdat het daar groots gevierd wordt maar hier zijn ook alle voorbereidingen al in gang gezet.

Dat wordt nog leuk als ik morgen met de bus moet! Dirko heeft me aangeraden om vandaag al mijn ticket op te halen .... voor de drukte uit zeg maar... dus ik ga op zoek naar een legitieme taxi. Jeetje wat is het druk in de straten.

We doen er dan ook een dik half uur over naar het busstation (wat normaal 5 minuten in beslag neemt). Iedereen loopt gewoon voor de auto langs en ernaast en wij kunnen dus geen kant op ... ook al claxoneert de taxichauffeur er lekker op los. Het is echt een gekkenhuis... iedereen dringt voor, geen nette rijen en de rotonde overkomen... das een echte sport. Politie staat hier en daar te wijzen... maar het is nog steeds chaos.

Maar goed.... 8 Bob betaald en op naar offica 12 bij terminal Listoral om mijn ticket te ruilen. Helaas kan dat niet omdat die dingen maar een dag geldig zijn. Als ze hem vandaag aan mij meegeeft... moet ik morgen weer een nieuwe kopen. Dacht t niet. Reserveer dan wel een stoel in ieder geval. Dan staat mijn naam nog ergens op de lijst :0)

Weer een taxi terug naar de hostal... en deze keer gaat het een stuk sneller. Binnen 10 minuten ben ik weer bij de hostal en dus ook weer 8 Bob lichter. Ja zo gaat het wel snel met dat geld hier :0)

Oke huishoudelijke taken gedaan... nu naar de Basilica de San Fransisco. Deze ligt pal tegenover de hostal en ervoor zijn allemaal kraampjes met bloemen... en andere met tierlantijnen dingetjes. Geen tijd om te struinen vandaag hahahaha. Wel koop ik vlakbij de kerk een paar kaarsjes. Eindelijk! Steeds wel een kerk om een kaarsje te branden... maar geen kaarsjes. Nu wel dus, maar uhh.... nu geen kerk om de kaarsen in te branden... pfffff. Volgende dan maar weer?

Wil nog een foto maken van de maskers... maar dat kan alleen als ik iets koop. Ze zijn wel kien hier ... dus Tineke 3 x raden wat ik gevonden heb!

Dan de steile straten weer helemaal naar boven... als een oud vrouwtje ga ik naar boven hahahaha... maar het gaat goed... op naar de "mercado de hechiceria y artesania" oftewel de heksenmarkt. Daar verkopen ze de meest uiteenlopende gekken dingen. Van lama gemaakte mutsen, sjalen, wanten tot lamafoetussen. Het schijnt traditie te zijn dat zodra iemand een nieuw huis heeft... je een lamafoetus stuurt voor "good luck". Brrr... leuk om te ontvangen hahahaha.... Zien jullie het al voor je San, Elke, Ulleke... dat ik jullie een lamafoetus opstuur? Rare rituelen hebben die Bolivianen.

Maar hoe ik ook zoek.... geen "heksen" artikelen, allemaal maskers, kostuums, ballonnen, confettie etc voor carneval. Af en toe steken ze karbiet af en schrik je je even rot... maar dat hoort er ook bij.

Het zijn niet echt onrusten die er heersen maar toch ben ik een beetje op mijn hoede.

Hier en daar wat stiekem mensen proberen op de foto te zetten (inderdaad kaat... de bolhoedjes, kleurige kleedjes en als het even kan een vrouw met kindje op haar rug!) ... straatbeeld een beetje bekijken... en helaas voor mijn koffer.... weer een heleboel aankopen voor thuis. T is te leuk spul om te laten liggen. Ik kijk in Peru wel even of ik iets kan versturen en anders ga ik wel zo'n lama huren hahahaha

Het is alweer tijd om iets te nassen dus ik ga weer lekker naar het Barais cafe... voor een heerlijke ceaser salade met kip. Moet natuurlijk wel een beetje voedsel binnen krijgen. Kan ik ook nog meteen even internet checken op rare berichten van CAT Travel :0)

Dan nog een lekkere cappu na... en ik kan mijn koffer weer gaan inpakken voor de busreis van morgen! Waar ga ik in hemelsnaam al die kadootjes laten? Pfff... echt proppen... het past eigenlijk net allemaal niet. De wieltje onder de koffer gaan al een beetje naar buiten staan... beginnen een beetje door te zakken hahahah. Hoop dat ie het redt tot aan het einde :0)

Wekker zetten... nog even boekje lezen en dan morgen op naar Peru!

• 07 Februari 2008 - 22:47

Karin:

Zak es lekker door...zak es lekker door....oh nee das een carnavals liedje en het is al weer aswoensdag geweest...pruiken weer in de koffer tot volgend jaar. Klinkt goed meisje Bolivia...ben blij dat je aan de hoogte bent gewend. La Pazz heeft het hoogste vliegveld ter wereld en er zijn speciale ruimtes met zuurstof vlessen bij de gate als je het vliegtuig uitkomt...dus...niet zo raar die hoofdpijn. Hoop dat het een fantastische busreis gaat worden. Goeie reis vriendinnetje

Dikke zoen
    Kaatjeka

• 07 Februari 2008 - 22:48

Karin:

Sorry bedoelde toch echt zuurstof flessen.....hahaha