El Calafate - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van bianca housselt - WaarBenJij.nu El Calafate - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van bianca housselt - WaarBenJij.nu

El Calafate

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

19 Januari 2008 | Argentinië, El Calafate

Om 7.00 uur gaat de wekker... snel eruit, douchen en aankleden en koffer naar beneden sjouwen. Pfff... voel mijn kuiten nog steeds... hoewel ze nu meer geelbruin zijn zeg maar.

Ontbijtje achterover gegooid en dan alweer de taxi in op weg naar het vliegveld. Daar aangekomen krijg ik te horen dat ik te laat ben...het vliegtuig vertrekt nu zo'n beetje. Nou ja... hoe kan dat nou. Oh we hebben het een uurtje vervroegd! Oh fijn dat ik dat ook weet.... vandaar dat het checken van de site gisteren niet lukte. Nou vooruit .. ik mag nog mee... maar moet wel snel zijn. Tuurlijk!

Eerst weer kut tax betalen... 18 pesos, dan snel onder begeleiding door de douane heen, maar dan beginnen ze te zeuren over mijn handcreme. Die mag ik niet meenemen... Nou ja... heb m ook Uruguay mee ingekregen... dus waarom niet uit? Oh testosterongehalte... weet je wat ..... stop m lekker in je ..... juist! Dan met een golfkarretje naar het vliegtuig... om daar vervolgens nog een dikke 20 minuten stil te staan. Ja ja ... we hadden haast toch :0)

Wel jammer.. wat nu moet ik in Buenos Aires weer langer wachten op mijn vlucht naar El Calafate. En die zal ook wel weer niet op tijd zijn.... zo zonde van je tijd allemaal. Gelukkig ben ik lang onderweg maar als je maar 3 weken hebt, ben je meer dan de helft kwijt aan vlieggezeur!

En inderdaad... El Calafate heeft ook een uur vertraging... tuurlijk... ga nog wel een kopje koffie doen!

Maar dan ben ik ook weer terug in Patagonie. Dit is echt zo´n mooi gebied, de bergtoppen, vooral de kleuren die steeds veranderen van bruin naar paars naar geel naar groen.. en dan het azuurblauwe gletsjerwater..... heerlijk. Kom uiteindelijk rond 17.00 uur aan bij Hostal Glaciers - Libertador (deze moet je ook onthouden Charon.. en vroeg boeken!)een heel gezellige hostal met prima kamers.

Snel even mijn tour voor overmorgen omgezet. Ga nu ipv met de boot langs de gletsjer Perito Moreno varen, een minitrekking op de gletsjer zelf doen. Kost me wel weer 310 pesos en moet bij mijn reisagent maar even reclameren over de andere dingen. Ok komt goed.

Dan wil ik net naar buiten lopen om te gaan pinnen voor de trip, hoor ik Dop en Emiel achter me de deur uitkomen. He gezellig weer. Oh zij gaan nu eten bij La Tablia. Goed restaurant maar zo druk je moet wel reserveren... en dat gaat in kwartiertjes .... behoorlijk doorduwen dus.

Oke we maken de reservering een half uurtje later, ik loop even heen en weer naar de bank en hostal en kom er zo aan!

Volgens Dop wordt de ober ineens een stuk aardiger toen ik erbij kwam zitten... hmmmmm terwijl ik denk dat Emiel daar meer geluk bij heeft :0)

Heerlijk gegeten .... en gedronken uiteraard. Lekker nieuw recept voor franse frietjes op de kop getikt. Franse frietjes met peterselie, knoflook en witte wijn... zonder dat ze slap worden! Echt super super super lekker!!!!!!

Rond 00.00 uur het restaurant uitgerold. Ben nog even naar een locutorio gelopen om te internetten, die in de hostal is echt van een hele dikke "str·$%&/((nt" gehalte, ... maar alles zit al dicht. Ach is maar beter ook het is toch bedtijd want morgen moet ik om 07.00 uur klaarstaan....

Time flies :0)

• 20 Januari 2008 - 20:29

Dop:

Ja Bi, je moet mensen maar naar onze site verwijzen, dan kunnen ze lezen dat wij met z´n 3en besloten hadden dat ie dan maar bi moest zijn (zonder hoofdletter, want die ben jij).. hij probeerde immers in jouw ogen te kijken en vergat dan ook weer wat je zei, zei jij toch tegen ons?! Was ook weer heel gezellie daar!

• 20 Januari 2008 - 21:15

Bibanca:

hahaha... touché Dop. Jongens & meisjes... af en toe even overschakelen naar: www.dopenemielgoargentina.waarbenjij.nu

Dit is de site van Dop & Emiel (mijn "Argentijnse" bouwsteenvriendjes)