Buenos Aires - La Boca - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van bianca housselt - WaarBenJij.nu Buenos Aires - La Boca - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van bianca housselt - WaarBenJij.nu

Buenos Aires - La Boca

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

02 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Heb uiteindelijk maar in de hal zitten wachten op Kath. Kon toch niet slapen en t is wel zo gezellig voor haar als ze niet heel zachtjes met al haar koffers naar binnen hoeft te sneaken en in t donker haar weg hoeft te zoeken :0)

Betekent wel dat we pas om 10.00 uur wakker worden. En dat terwijl Kath zo´n earlybird is... hahaha nou na gisteren even niet ... haar vliegtuig had in Sao Paulo een dik 2,5 uur vertraging dus de arme ziel was doodop toen ze er eindelijk was.

Snel maar een ontbijtje erin en een kopje koffie erin dan maar. Misschien helpt t ons een beetje op gang te komen. Tis super mooi weer buiten dus daar moeten we nog van genieten!

Wat gaan we doen vandaag! La Boca schijnt super te zijn op een zondag omdat dan iedereen buiten is en ze overal heerlijk tango dansen op straat. Kunnen we al stiekem even kijken wat ons straks te wachten staat :0)

Bus 152 op de Santa Fe en dan bij de eindhalte eruit. Oke dat kan niet verkeerd gaan. Muntje van 1 pesos bij de hand, want t kost 0,80 cent om mee te mogen (zouden ze in Nederland moeten doen!!!) en heel snel instappen, want hij rijdt gewoon weg... ook als je nog half in de deur hangt. Pfff nou dat begint goed. En inderdaad als je maar lang genoeg blijft zitten, je ondertussen lekker om je heen kunt kijken en op zoek gaat naar dat ene herkenningspunt uit "Julia´s Tango" .... kom je vanzelf bij de eindhalte aan. Gewoon de rest volgen en dan zijn we bij het wereldberoemde straatje "Caminito". Dat herken je van verre met alle vrolijk geschilderde golfplaten in carribische kleuren en sierlijke letters. De oude buurt van B.A. waar de oude zeelieden van golfplaten hun huizen hebben gebouwd. Nu is het er nog puur voor de toeristen... zoals wij :0)

Na een gezellig rondje gemaakt te hebben, is het tijd voor een broodje.. ontbijt was tenslotte al weer een paar uur geleden! We bestellen een salade "Pulperia" wat dat ook mogen zijn en natuurlijk een paar empanada´s. T duurt even voor de ober het doorheeft... maar dan komt t toch nog goed. Ondertussen komt er ook nog een Braziliaanse salsaband voorbij, een trein !! ... t wordt nog gezellig. Kath heeft weer een inkakmomentje gekregen .... geloof dat de jetlag en haar drukke weken voor de vakantie inslaat! Snel maar weer even de benen strekken richting het andere terras ... waar ze tango dansen :0)

En bij La Rosa is het tijd voor een Quilmes ... en nog eentje... hahahaha... de zon brandt als een gek en langzaam kakken we allebei in. Dan maar weer terug naar het hotel.. beetje opfrissen en dan kunnen we een bodempje bouwen voor t laatste biertje of wijntje!

Weer terug naar de bushalte en dan moeten we er naar een half uurtje ergens op de Santa Fe weer uit, daar waar we ingestapt zijn. Nou dat gaat dus mooi niet op... de bus rijdt een hele andere route en de Santa Fe is echt een kilometer lange straat... waar moeten we er in hemelsnaam uit. Op de kruising met de andere straat dan maar? Uh als jij weet wanneer die komt :0)

Na een uurtje zitten we gelukkig weer op de Santa Fe en proberen we het nog eens... of nee we zitten nu op de Cabildo.. weer kaart erbij... en we gaan dus totaal de verkeerde kant op! Dan maar uitstappen en aan de andere kant van de straat weer instappen. Moeten we wel weer een nieuw kaartje kopen ... en we hebben ..... ja gelukkig net genoeg ..... hup andere kant weer de bus in! Nu goed opletten... we moeten er bij een Miami Sun zonnestudio uit! Nee deze nog nog niet hhahahaha ... gelukkig herken ik de winkel waar ik geweest ben net op tijd en kunnen we na anderhalf uur in die bus te hebben gehangen eindelijk bij de juiste halte uitstappen. Jut & Jul zijn gearriveerd hoor :0)

Dat opfrissen moet er maar even bij inschieten, want het is inmiddels al donker geworden en we rammelen van de honger. Snel een "leuk" tentje dichtbij opgezocht en een heerlijke zalm besteld. T bord van Kath ziet er iets anders uit dan we dachten... maar t smaakt prima.

Laatste wijntje voor vandaag, want t licht gaat echt bijna uit bij Kath. We gaan terug naar het hotel en storten op bed... oh nee we moeten eerst de koffer nog halveren tot 15 kilo voor de Ushuaia vlucht.

Kadootjes uitgewisseld... scheelt weer in mijn koffer! Maar krijg ook meteen mijn Antartica troep weer terug... staan we weer quite hahaha. Gelukkig mogen we een gedeelte in het hotel achterlaten omdat we na Antartica hier toch nog 1 nacht hebben.

Pfff... zijn toch nog 2 zware tassen geworden die we achterlaten. Breek haast mijn nek in de lift. Oh en die mevrouw die steeds zegt: "Piso 2"... kan die haar mond niet houden :0) De nachtboy kijkt me aan .... wat is de bedoeling van al die tassen midden in de nacht? Oh die wil je hier laten... oke touwtje met kaartje eraan ... en dan mag hij sjouwen!

Ik ga lekker mijn bedje in en alvast dromen van pinguins en ijsbergen... nog 1 dagje... dan is het zover! Haahahah Kath is ook al onderweg naar dromenland!