Punta Arenas Pinguins
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
01 December 2007 | Chili, Santiago de Chile
Ok zal t zo onthouden.... de wc staat ook al scheef en dat merk je pas als je erop gaat zitten... zak je met de bril één kant op dus dit kan er ook nog wel bij.
Rond 09.00 uur kunnen we ontbijten en dan weer het hele ritueel van koffers weer naar beneden en bus weer inpakken! Op weg naar Punta Arenas. Maar we gaan via de een kleine detour omdat we naar de pinguins gaan (onthouden Liel). Tenminste ... ik sla het even over, omdat ik straks heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel pinguins ga zien. En owee als er straks niet eentje te spotten valt daar op Zuidpool.
We doen eerst nog even een koffiestop bij El Patagon (leuke naam en ook zo origineel afgeleid van Patagonie hahahaha) waar condor Panchito zit. Deze is een jaar of 10 geleden daar terecht gekomen omdat ie ziek is ..... en dat zie je ook. Maar nu kan Marcel dus wel een hele goede foto maken van dichtbij. Telt niet echt vind ik... maar toch.
Snel weer verder met een doggiebag vol broodjes en naar de pinguins. Iedereen weer ingepakt met muts, sjaal en handschoenen en op weg naar "Happy Feet". Ik neem nog wel een lekker bakkie koffie en wacht wel tot jullie terug zijn. Kan ik even met Alejandra het kerstlijstje voor Kat doornemen. Ja Kat... zoek maar alvast een hele grote hangbagage tas... want we hebben weer wat extra dingen gevonden voor je om mee te slepen. En helaas ben jij de enige die deze kant opkomt, dus kan ook geen andere koffers meer claimen hahahaha. Troost je hoor. Rein, Koos en Tineke zitten al bepakt voor de terugreis ;0)
Na ongeveer een uurtje komt iedereen weer met glimmende oogjes en tintelende rode wangetjes langzaam binnendruppelen en gaan we weer richting bus voor het laatste stukje naar Punta Arenas.
Daar komen we rond 17.00 uur aan in hotel plaza. De naam doet het luxer voorkomen dan het is maar, we hebben wel 4 bedden. Weer pyamaparty Tineke! Dan ga ik even een internetcafe opzoeken, want die van het hotel wordt bezet gehouden door een Foxgroep. T zal eens niet. Kopje koffie erbij en jullie zijn weer op de hoogte van een aantal avonturen.
We gaan rond 20.30 uur naar het restaurtant La Tasca op Plaza de Armes. Wel lekker gegeten en helaas konden we Hans niet afschudden dus die is ook mee geweest. Wel zijn Rein & Koos strategisch gaan zitten zodat hij niet bij Alejandra in de buurt kan gaan zitten. Die komt iets later omdat ze voor de zoveelste keer de tickets moet bevestigen bij LAN Chili. Die maatschappij kan echt wel een cursus effiency gebruiken!
Proost op Alejandra & Bachi (hoop dat ik het zo goed schrijf!) Ze gaat 4 februari 2008 trouwen!
Dan krijg ik natuurlijk weer ruzie met Hans bij het afrekenen. Echt die man haalt het bloed onder mijn nagels vandaan met dat arrogante gedrag van dat gewapper met geld. Geef het gewoon als je dat wil, maar gooi het niet zo op tafel van ... mens doe niet zo moeilijk, hier heb je t en klaar. Dat werkt bij mij als een rode lap op een stier. Ja jullie kennen je vriendinnetje wel een beetje... en dus loopt Hans boos weg. Mooi is dat probleem ook meteen weer opgelost.
Poolen? Tuurlijk! Hmmm wel een raar cafe. Smal trappetje naar boven, heel veel tafels op een rij met van die rijen tl-verlichting erboven zoals in foute amerikaanse b-films, je mag er niet roken en ze serveren alleen fanta en cola! Ach wij hebben toch wel lol... tenminste als Koos & Reinie niet winnen natuurlijk..... ;0) Helaas Bibanca... weer verloren. En dat terwijl Mo zo zijn best heeft gedaan je iets te leren!
Nou dan gaan we maar naar huis en slapen....