Pucon - 2 - Reisverslag uit Pucón, Chili van bianca housselt - WaarBenJij.nu Pucon - 2 - Reisverslag uit Pucón, Chili van bianca housselt - WaarBenJij.nu

Pucon - 2

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg bianca

13 November 2007 | Chili, Pucón

Heel voorzichtig doe ik mijn ogen open en .... helemaal geen last van de Piscosour. Of toch wel een beetje raar gevoel in mijn maag en benen. Hahahahah t lijkt wel alsof ik op de boot zit. Heb gewoon zeebenen! Wat zat er eigenlijk in t drankje??

Snel een ontbijtje want anders is het al voorbij en moet toch echt wat eten. Koos zit er al en Reinie komt iets later.. die voelt zich ook een beetje raar en heeft ook last van zeebenen. Oh oh oh dat wordt nog wat vandaag.

Na een paar bakken koffie en thee gaat t wel weer een beetje. Spullen pakken en dan gaan we de stad verkennen. Pucon doet een beetje denken aan een wintersportplaatsje. Overal een beetje oosterijkse stijl qua bouw en bijna alles is van hout gemaakt. Veel details in t houtsnijwerk van uithangborden, stoelen, vloeren en ook gebruiken ze veel smeedijzerwerken. Soort luiken voor de ramen ... errug gezellig. Tuurlijk hier en daar weer dezelfde winkeltjes maar vooral veel houtsnijwerk ... oh en een heel leuk winkeltje met kinderkleding. Reinie koopt een hele leuke poncho voor ¨Nila¨. (Ze hebben echt zulke leuke dingen hier Daan.....) en ik hou t deze keer weer bij een Tas. Ja Marjan & Olga, bibanca heeft er weer een tas bij en nee die hoeven jullie niet voor mij mee te slepen hahahah.

Pff voel me toch niet zo heel lekker ... jij Rein? Ook je maag die af en toe opspeelt en een beetje warm-koud aanvallen? Hmmm oke...

Misschien moeten we dan toch maar even wat gaan eten zo. Even een vette hap scoren anders kunnen we morgen die vulkaan niet op. Das nl. 6 uur klimmen naar boven (met stijgijzers en complete uitrusting) en 3 uur op je kont naar beneden. En t zou toch jammer zijn als we de top niet halen.´Op O´Higgensstreet staat een vulkaanstoplicht. Als het licht groen staat is de vulkaan wel actief maar kun je r gewoon op. Als het licht op oranje staat, is de vulkaan actief en kan t gevaarlijk worden door opspattend magma maar kun je nog steeds in de buurt komen. (Maar niet meer op de kraterrand uiteraard). Als het licht rood is, dan is de vulkaan actief en bestaat de kans op uitbarsting. Dit kan binnen een jaar, maand, dag, uur gebeuren. Elke 20 a 25 jaar barst ie uit en de laatste uitbarsting was in 1984... reken dus maar uit ;0)

Eerst nog even boodschappen doen (water halen, chocolade en mueslirepen voor onderweg) en dan een soepje (zeg maar gerust een flinke bowl met biogroentensoep zonder enige echte smaak maar wel vol vitaminen!) en een glaasje cola. Misschien voelen we ons dan beter! Ikke wel in ieder geval. Oke we kunnen naar de indianen.

Patrick de gids (zwitser) haalt ons op bij t hotel en begint ons meteen de geschiedenis van chili uit te leggen. Vanaf de indianentijd natuurlijk. Gelukkig kennen we het e.e.a. al dus doen we de notendop versie. Tsjonge die kan lullen.... ok de naam chili komt van de inca´s en betekent:¨t land in het zuiden¨. Het land dat de spanjaarden niet van de mapuche indianen veroverd kregen. Ze hebben er wel veel uitgemoord maar ze nooit helemaal kunnen verdrijven en maar goed ook anders waren ze er nu niet meer geweest. We gaan dan ook op bezoek bij een echte mapuche indaanse die ons graag wil laten zien hoe het er bij hen aan toe gaat en wat zij doen voor de kost etc. Señora Maria. Te lief mensje dat kleden weeft. Ze laat ons ook zien met welk kleed ze bezig is en dat duurt ongeveer 2 maanden voor het af is. Ook leert ze andere meisjes hoe zo´n kleed te weven, puur om de traditie voort te zetten en kennis over te brengen. Hoe minder kleur erin zit, hoe onervarener de weefster.

Pff krijg alweer van die opvliegers. Mag de airco aan? ... En mag ie nu weer uit ;0)

Dan nog even langs het museum en t bezoekerscentrum voor de omwonende en dan gaan we daarna naar señora Irma voor wat typische mapuche gerechtjes in een originele rucca (indianen plaggenhut). We krijgen rondje broodjes (ziet eruit als een donut) en die zijn superlekker. Salsa prutje (uien, tomaten, kruiden en wat knoflook) erbij en we zitten met zijn allen te smullen. Ook nog een ander broodje (lang en plat, gekookt granenbrood) met een eitje erbij, kopje koffie of thee en dan nog de kweepeerjam erop. Echt heerlijk en dat komt weer goed uit met onze magen. Heb ook nog steeds een beetje zeebenen!

Rond 19.20 uur zijn we weer terug in t hotel en kan ik nog snel de was ophalen. 3,5 kilo voor 3500 pesos. Kijk dat is te doen en niet zoals in Guayaquil voor 20 dollar!!

Spullen klaar leggen voor morgen (de vulkaanbeklimming) en de wekker op 06.00 uur gezet. Heb nog niet echt slaap dus ga nog even met Koos zitten kletsen...en die heeft nog wijn....nou vooruit nog 1-tje dan om het af te leren.. misschien helpt t. Brrr t wordt nu toch wel een stuk kouder. Hopelijk gaat het door morgen.

Nog maar een wijntje en dan slapen... of eerst nog boekje lezen... Tineke komt binnen en is verbaasd dat ik nog wakker ben, tja... lig nog steeds wiebelig in mijn bed en kan niet slapen. Als dat maar goed komt hahahaha... ik hoef in ieder geval GEEN piscosour meer.

Alejandra heeft zelfs gezegd dat zij er niet eens aan begint omdat t veel te sterk is.... en Rein & ik hebben er 2,5 p.p. op in nog geen half uur... hmmm begrijp nu wat ze ermee bedoelde!

• 14 November 2007 - 08:47

Linda Vonk:

Hey Bianca,

Echt heerlijk om die mooie, leuke verhalen te lezen, en wat een prachtige foto's!!
    Ik ben best een beetje jaloers op je hoor!
    Zit ik hier, in het saaie nederland!
    Nou meid, veel plezier daar nog! Kijk uit naar je verhalen!

• 14 November 2007 - 09:29

Karin:

Hahahahaha 2,5 jaja. Je begint een echte pro te worden! Doe jij een beetje voorzichtig met Koos en Reinie !!!
    Ik ben echt benieuwd naar het verslag van de beklimming van de vulkaan meid! Je hebt het hier al zo lang over en ik hoop dat het alles (en meer) wordt waarop je hebt gehoopt.

Lief vriendinnetje, veel succes morgen en enorm veel plezier!!

Dikke zoen

• 14 November 2007 - 09:50

Lotte:

Het is nu 6:42 uur bij jullie... Dat betekent dat de wekker is gegaan en je je aan het klaar maken bent voor het beklimmen van de vulkaan. 1984, toen ben ik geboren... ;-). Jeetje wat spannend... ben benieuwd naar het Vulkaan verhaal. Klinkt weer allemaal erg gezellig! *hik hik hik* Keep on the good work. Ik nestel me weer achter mijn saaie bureau, in het herfstachtige Hsum, in het grijze Nederland... ik ben zoooo jaloers op je! hahaha :lol: xx

• 14 November 2007 - 09:58

Vivienne:

Ik hoop dat je weer wat vaster op de beentjes staat daar boven op de vulkaan ;) wat een uitzicht zal je hebben. het zal in ieder geval een stukje warmer zijn dan hier. Ik geniet enorm van de verhalen, misschien is het een idee je verslagen te bundelen na je reis, maar daar heb je zelf waarschijnlijk ook al aan gedacht. Veel plezer en ik wacht je vulkaan verslag in spanning af!!

• 14 November 2007 - 12:28

Brigitte:

Ja,ja zometeen moet je nog afkicken van al die wijntjes en drankjes,heerlijk om die verhalen van je te lezen,het lijkt wel een spannend boek met jou als hoofdpersoon,maar je bent gelukkig alleen nog maar aan het genieten.Veel plezier en we wachten wel weer op het volgende hoofdstuk,gr liefs van ons

• 15 November 2007 - 11:14

Kaat:

Hi guys!
    Ja, ja, ik hoor het allemaal weer. Die arme Koos.....
    Ben zooooo benieuwd hoe de beklimming van de vulkaan was! En zo jaloers.....
    Groetjes aan allemaal en liefs van mij.
    XXX

• 24 November 2007 - 00:20

Rachel:

Krijg honger (oh nee, trek!) van die ingredienten die je noemt in je prutje!!!!