Santiago de Chili sightseeing
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg bianca
11 November 2007 | Chili, Santiago de Chile
Douchen, stadskleding uitzoeken naar door t raam gekeken te hebben en ontbijten. Lekker fruit en een bakkie troost en we zijn klaar voor de ontdekking van de stad Santiago. Volgens het boek van Reinie is er een mooie wandeling te gaan en zien we zo de mooie plekjes. Klinkt goed dus afgesproken!
We gaan met de metro van ¨La Moneda¨ naar ¨Banqueana¨ en stappen daar uit om naar het uitzichtspunt van Cerro San Christobal te gaan. Vandaaruit kun je over de stad kijken en we hebben geluk met t weer, de zon schijnt en er is weinig bewolking. Sterker nog t is zelfs best wel warm.
Maar 3 vrouwen en 1 man lopend door DE artistieke buurt van Santiago met allemaal winkeltjes.... 3 x raden ... inderdaad we zagen een leuk straatje uitkomend op een leuk pleintje (met 1 winkeltje) en wilden natuurlijk een kopje koffie gaan drinken. Koos hobbelde vrolijk achter ons aan en toen... allemaal leuke winkeltjes. De ene nog leuker dan de andere en ook allemaal leuke souvenirs voor thuis. Niet van die troep waarvan je denkt wat moet ik daar mee... nee meer van ¨hoe krijg ik t allemaal mee naar huis!¨ Koos is er maar bij gaan zitten.. hij gelooft t wel hahahah. Maar goed dan toch het beloofde bakje koffie gedaan en kennisgemaakt met de cortado (zit tussen een espresso & cappucino in -> errug lekker) en ja Koos we gaan nu eindelijk (na een shoprondje van 1,5 uur) naar de Cerro San Christobal. Die blijkt 5 minuten verderop te zijn.
Kaartje gekocht voor de kabelbaan (je dacht toch niet echt dat ik dat weer ging lopen!) en in t bakkie gestapt. Er komen nog 3 jongelui bij die om 17.00 uur bovenin een concert geven. Errug leuk uitzicht en Reinie is aan t filmen geslagen. Dat wordt nog wat met die 2. Koos maakt altijd de foto´s die je liever niet wilt hebben of niet meer kunt herinneren en nu gaat Rein t ook nog vastleggen met de camera. Uh niet teveel wijn drinken dus deze vakantie of.... op gepaste afstand achter Rein blijven lopen,zitten,staan! Nog even de laatste trappetjes op helemaal naar het beeld, foto en weer terug. Want er valt nog genoeg te zien en we willen ook graag een congrio eten bij de ¨Mercado Central¨. Volgens t boekje de plek om te eten.
En dat klopt, we zijn via de rivier en t park teruggelopen en bij het bekende restaurant ¨Donde Augusto¨ gaan zitten. De Mercado is een iets langer dan 100 jaar oude overdekte markt met verschillende gangen van vis, vlees, groenten, fruit etc. En in t midden kun je op terrasjes eten en drinken. Wij bestellen een kingcrab met zijn 4-en en daarbij nog een locale specialiteit, de congrio (soort kabeljauw maar dan nog zachter en steviger vlees).
Iieeehhhhhh de krab heeft zijn jasje nog aan als hij aan tafel komt bij ons. Zet die man m ook nog pal met het kopje naar mij toe en poten over het bord hangend bij mij voor mijn neus neer. Uh wat nu? Ik ga m echt niet ontleden hoor... We zouden m toch kant en klaar krijgen? Wat? Oh gelukkig de ober pakt de schaar en knipt m zo in stukken en verdeeld m over de bordjes. De scharen zijn wel stekelig dus je moet nog oppassen dat je je lippen niet openhaalt. Maar wat is ie lekkkkeerrrrrrrrrrr. Chileens biertje erbij en we zijn helemaal content! Echt super lekker. Daarna nog de congrio erachteraan .. maar dat was eigenlijk net iets teveel. Hoeven we straks alleen een klein broodje ofzo te eten.
Pff... met een dikke buik weer op pad richting het hotel. We lopen terug via de Plaza des Armes en mogen nu wel doorlopen. Toen we gisteren met Alejandra waren was die weg afgesloten en stonden er wel 50 militairen om aan te geven dat die straat ook echt gesloten was en niet moest proberen er toch doorheen te willen lopen. Wel leuk pleintje overigens. Onderweg hebben we ook de Santa Lucia gezien, de Cerro Santa Lucia, weer via de winkelstraat teruggelopen naar het hotel. Gaat steeds beter, we zijn nu nog maar 2 straten te ver gelopen. Maar we weten nu dat we in het Panamericano zitten en hoe we dat terug kunnen vinden.
Oh er zit een briefje op de deur dat we voor 18.00 uur moeten uitchecken. Helaas het is nu 18.45 uur... dat gaan we dus niet meer halen. Gaan wel snel douchen en dan kunnen de koffers naar de kamer van Alejandra. We gaan nl. om 23.00 uur met de comfortabele nachtbus naar Pucon.
Ohooohhhh Toekie! Meid wat zie je eruit! Ze heeft een blauw oog dat wil je niet weten. Waarschijnlijk heeft ze toen ze viel haar bril proberen tegen te houden en die staat nu volledig op haar gezicht getatoeeerd. Staat leuk op alle foto´s ... vanaf de 1e dag een blauw oog en je moet nog 3 weken! Of heeft ze van Ep een linkse hoek gehad omdat ze 17 glazen wijn op had? ;0) Nou ja beter een blauw oog dan t loodje leggen zeggen we dan maar. Daar had ik even niet aan moeten denken. T is een lief mens maar t is een spuit elf van heb ik jou daar, zaait verwarring alom over gemaakte afspraken en heeft geloof ik niet in de gaten dat ze zichzelf redelijk voor paal zet af en toe. Maar dat vinden wij helemaal niet erg! Die moeten we ook in de groep hebben... niet te dichtbij natuurlijk!
Nou dan t busje in, koffers erin en op naar het busstation. Onderweg het licht uit vanwege de relletjes die zijn ontstaan door de coventie. We hoeven niet de aandacht op ons te leggen dat we toeristen zijn! Hoewel we door hen juist een heel stuk moeten omrijden omdat we het station niet inkunnen. Oke 15 minuten later dan toch eindelijk een achteraf plekje gevonden. Snel de bus uit, naar de overkant naar perron 8 de dubbeldekker bus in. Rij 1 tm 18 zijn voor ons. Wauw... dat is met recht een comfortabele bus. Hele grote in-weg-zak-stoelen, voetenplankje, fleecedeken en kussen. De stoelen kun je helemaal achterover klappen alsof je op een bed ligt. Nou zo komen wij wel (na 10 uur rijden goed) aan in Pucon hahahah.
Koos heeft nog een 2 literpak rode wijn (Gato Negro) gescoord in de supermarkt en als de ¨ober¨ dan ook weg is vullen we de bekertjes. Tsjonge wat gezellig en lekker toch weer. Voelt wel aan alsof je weer op schoolreisje bent en je bang bent dat je betrapt wordt op stiekem roken en drinken. Maar gelukkig gebeurt er helemaal niets.
Ja mijn ogen worden zwaar....